Udløbet Særudstilling

Onsdag 28. jun. 2017 - 16:00-18:00

Udstillingsåbning

Arbejdermuseet præsenterer Stop slaveri! + Danwatch: HVOR GÅR GRÆNSEN?
Udstillingen sætter fokus på moderne slaveri i tekstil- og kaffeindustrien og indgår over sommeren som en del af museets særudstilling, Stop slaveri!

HVOR GÅR GRÆNSEN? sætter fokus på moderne slaveri i tekstil- og kaffeindustrien og indgår over sommeren som en del af museets særudstilling, Stop slaveri! Udstillingen ønsker at skabe debat om, hvad der karakteriserer moderne slaveri. For hvornår er arbejdsforhold så dårlige, at man kan tale om moderne slaveri? Med fotografier, personlige historier og ny dokumentation fra Danwatchs graverjournalistik viser udstillingen konkrete eksempler på moderne slaveri – og på de udflydende grænser, der er omkring det.

Arbejdermuseet og Danwatch
Stop slaveri! er en særudstilling om slaveri i fortid og nutid, der vises på Arbejdermuseet indtil marts 2018. Arbejdermuseet har inviteret en række partnerorganisationer til løbende at bidrage med deres viden og indsats mod moderne slaveri. Danwatch laver undersøgende journalistik, der belyser og dokumenterer strukturelle problemer i udviklingslande og vækstøkonomier, hvor de fleste af Vestens varer bliver produceret med et særligt øje på arbejdstagerrettigheder, herunder nutidigt moderne slaveri, særligt i fødevare-, tekstil- og it-branchen. HVOR GÅR GRÆNSEN vises til og med september 2017.

Program
Kl. 16.00:
Forfriskninger i gården

Kl.16.30:
Velkomst ved Arbejdermuseets direktør, Søren Bak-Jensen
Åbningstale ved direktør Jesper Nymark, Danwatch

Kl.17.00:
Udstillingen er åben

Alle er velkomne!
Arrangementet er gratis og tilmelding er ikke nødvendig

Arbejdermuseet, Rømersgade 22, København K