Familie

17. feb. 2020 - 23. feb. 2020

Uge 8: Leg som i gamle dage

Arbejdermuseet summer af børneaktiviteter i uge 8. Her kan I nemlig lege og bruge jeres hænder som børn for 100 år siden. Entré og flere aktiviteter er gratis for børn.

Fri leg på Børnenes Arbejdermuseum

Hop i arbejderbørnetøjet, og prøv om du kan få arbejde hos købmanden. Så kan I måske undgå at skulle pantsætte mors varme frakke hos pantelåneren denne vinter. På fabrikken kan du sortere flaskerne i tårnhøjt tempo – og tage en slapper hjemme i den lille baggårdslejlighed bagefter. Træd også ind i Staunings kontor, hjælp med at passe telefonen på fagforeningskontoret og fyld dukkehusene op med papirdukker, du selv har kreeret. Læs mere om Børnenes Arbejdermuseum

FB2_1614

Hjemmelavet legetøj

Lav din egen kludedukke og lav selv tøj til den.  Alle materialer er genbrug, som da bedsteforældrene var barn –  og gratis.

Gratis familieomvisning hver dag kl. 11

Hvordan var livet som arbejderfamilie for mere end 100 år siden? Hvem sov i kommodeskuffen? Har du mod på at arbejde på akkord? Og hvordan smager en fedtemad egentlig? Tag med på vores nye familieomvisning ‘På sporet af familien Sørensen’ hver dag i uge 8 kl. 11. Vi mødes i butikken – først til mølle.

Malerjagten – farv dig gennem forsamlingsbygningenPENSELSPAND

Fat pennen og stil blikket skarpt, for nu går malerjagten ind. Maleren har efterladt sig et hemmeligt tegn og masser af farve- og malerspor rundt i den gamle forsamlingsbygning. Lær mere om farvernes forunderlige verden, mens du besøger museets udstillinger og øver dig i at se som en rigtig maler. Malerjagten er mest for børn i alderen 6-11 år og deres voksne og koster 20 kr. pr. barn.

Har du glemt madpakken?

Du købe en helt speciel feriemadpakke i Kaffebaren. Til de voksne er der Amar’mad eller ostemad til en flad pris på 30 kr. inkl. kaffe.

MADPAKKE

Broderi for børn lørdag d. 22. februar

Kan du lide at trylle med nål, tråd og kreative idéer? Lørdag d. 22. februar inviterer vi børn fra 8 år og opefter ind til en dag i broderiets tegn. Her kan du lære flotte sting og kreative teknikker, når vi broderer på bælter og armbånd lavet af genbrugsmaterialer. Det, du lærer, kan du bruge til at pynte og peppe tøj og tilbehør op med derhjemme bagefter.

Workshoppen er åben fra 11 – 15 og bliver kørt af to dygtige eksperter i håndarbejde, der bringer inspiration og teknikker fra forskellige steder i verden. Der vil være mulighed for at brodere og sy i forskellige sværhedsgrader, så kom både hvis du er begynder eller øvet.

Broderi for børn er også for broderiglade voksne.

Arrangementet er gratis, når entreen til museet er betalt. Husk at børn under 18 år altid har gratis entre.

DSC04141

Velkommen i uge 8 på Arbejdermuseet!

Åbningstider og priser>

Besøg os

Åbningstider og priser

Arbejdermuseet har åbent alle ugens dage og til kl. 19 hver onsdag.

Læs mere
Aktuelle udstillinger>

Udstillinger på Arbejdermuseet

Aktuelle udstillinger

Planlæg dit besøg ved at læse om aktuelle udstillinger og særudstillinger

Læs mere
Håndens Arbejde>

Særudstilling

Håndens Arbejde

Gå på opdagelse i håndværksfagenes verden i særudstillingen Håndens Arbejde.

Læs mere