Torsdag 26. sep. 2024 - 16:00-19:00

WIKI-skrivestue: Flere kvinder i historien

Væk din indre arkivist! Og vær med til at skabe balance i historien!

F20131126043_bea
* Fotografiet viser KADs afdeling 6 i København i 1920’erne. Ingen af kvinderne er nævnt ved navn, derfor er det svært at skrive historie om dem.

Velkommen i ”The wikisfera”. Wiki-labs Kultur og Arbejdermuseet inviterer til skrivestue. Og du er inviteret med om bordet med seje historieaktivister fra Wiki Labs kultur. Formålet er, at du bliver oplært i at bruge Wikipedia og lærer hvordan dine ressourcer kan komme i spil i forhold til at bidrage til vores alle sammens online-leksikon.

Denne sæson arbejder vi videre med de kvinder fra arbejderhistorien, som vi har arbejdet med at få på Wikipedia. Vi skriver biografiske afsnit, finder henvisninger og laver links, der kan berige de enkelte opslag.

Blandt kvinderne som nu har en artikel på dansk Wikipedia er Augusta Jørgensen, Nina Andersen, Karen Smith, Edith Olsen, Ragnhild Andersen og mange flere!

Det er arkivisme og det virker!

Deltagelse

Torsdag 26. september kl. 16 – 19
Husk at tage din bærbare computer med.
Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Vi serverer kaffe, sodavand og boller.
.

WIKI-Skrivestue på Arbejdermuseet

I Arbejdermuseets nye udstilling ”Kvindeliv” viser vi historiens første og største kvinder. Vi stiller skarpt på kvinder, der har gået forrest og kæmpet for bedre rettigheder og arbejdsforhold. Men vi har brug for jeres hjælp til at sprede den viden, vi har samlet i udstillingen til internettet, så historien kan komme endnu bredere ud og blive tilgængelig for flere.

Måske er du god til at søge informationer, lave kildelister og finde ud af, hvordan personerne skal formidles? Du kan møde en af ildsjælene fra Wiki Labs Kultur, der hele tiden retter op og justerer på vores fælles opslagsværk Wikipedia.

Vi glæder os til at se dig i et hyggeligt og nørdet fællesskab omkring historien.