Udløbet Musik

Fredag 24. feb. 2023 - 20:00-22:30

Vinterjazz: Hyldest til Arnvid Meyer

Kom til en fantastisk aften i festsalen, hvor vi hylder trompetisten og jazzorganisatoren Arnvid Meyer med samtale, udstilling og jazzkoncert ved Jesper Thilo på saxofon og Olivier Antunes på piano. 

Skovtrolden_Arnvid

24. februar kl. 20-22.30
Dørene åbner kl. 19.45. Pris kr. 200 pr. person inkl. samtale, udstillingsbesøg og koncert.

billet-knap-sort-transparent

.

Program for aftenen:

Samtale:

Henrik Wolsgaard-Iversen er moderator for en samtale, hvor du kan høre om Arnvid og hvad Arnvid gjorde ved og for jazzen i Danmark. Arnvids søn Cim Meyer fortæller om sin oplevelse af at vokse op med jazz og Arnvid som far, mens Arnvids tidligere orkestermedlem og saxofonist Jesper Thilo kommer nærmere ind på Arnvid som musiker og orkesterleder. Arnvids højrehånd og senere leder af Montmatre, Niels Christensen er med på scenen for at fortælle om Arnvids betydning for jazzens organisering i Danmark, i en tid, hvor jazzen stadig var ny. Samtalen foregår på dansk.

Særudstilling:

Efter samtalen inviterer Arbejdermuseet på pianospil i festsalen og besøg i særudstillingen Til Stregen med Klaus Albrectsen. Klaus var tæt ven med Arnvid og spillede både jazzmusik med ham og lod sig inspirere af Arnvids væsen til børnebogen Skovtrolden Arnvid – hvis originale tegninger kan ses i udstillingen. Her vil det også være muligt at møde museets vicedirektør Linda Nørgaard Andersen.  

Jazzkoncert:

Jazzhyldesten slutter med en koncert, hvor Jesper Thilo på saxofon og Olivier Antunes på piano spiller frem til kl. 22.30.

ThiloPressefoto  

Arrangementet er støttet af Ben Webster Fonden. 

Om Arnvid Meyer:

Arnvid Meyer var søn af socialdemokratiets største organisatorer A.C. Meyer og var en af de tidlige danske jazzpersonligheder, der gennem et halvt årti fra 1950’erne og frem havde viet sit liv til at både spille og organisere jazz i Danmark. I dag er jazz en etableret og anerkendt genre, og det kan vi bl.a. takke Arnvid for. Som grundlægger af Det Danske Jazzcenter kæmpede Arnvid en mangeårig kamp for at få jazzen organiseret og væk fra den opfattede rolle som kulturpolitikkens uvorne stedbarn. Han spillede i eget ledet band og blev især kendt for sine samarbejder med amerikanske musikere som Benny Carter, Coleman Hawkins, Ben Webster og Mary Lou Williams.