Beskyttelse af persondata

Arbejdermuseets politik for beskyttelse af personoplysninger

Dataansvar

Hvilke personoplysninger indsamler Arbejdermuseet om sine brugere?

Videregivelse af personoplysninger

Sletning af personoplysninger

Jobansøgninger

Modtagelse af nyhedsbrev

Lån af bøger

Bestilling af arkivalier

Aflevering af materiale til arkiv- og museumssamlingerne

Cookies

Dataansvar

Formålet med Arbejdermuseets persondatapolitik er at forklare, hvordan vi indsamler, beskytter og anvender personoplysninger i forbindelse med køb og anvendelse af Arbejdermuseets tilbud og ydelser. Vi respekterer fuldt ud alle ønsker om hemmeligholdelse af personlige oplysninger, og vi er opmærksomme på behovet for hensigtsmæssig beskyttelse og forsvarlig behandling af alle personlige oplysninger, som vi modtager. Det er Arbejdermuseets målsætning at beskytte dine personlige oplysninger, uanset hvorfra disse oplysninger indsamles, hvordan de videregives eller opbevares.

Arbejdermuseet er dataansvarlig og har følgende kontaktoplysninger:

Fonden Arbejdermuseet & Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv
Rømersgade 22
1362 København K
CVR-nr.: 72867211
Tlf.: +45 33 93 25 75
E-mail: info@arbejdermuseet.dk
Website: www.arbejdermuseet.dk

Hvilke personoplysninger indsamler Arbejdermuseet om sine brugere?

Arbejdermuseet indsamler og behandler alene de persondata, som er nødvendige for at kunne levere ydelser og information som du efterspørger, samt for at kunne evaluere og forbedre Arbejdermuseets tilbud til brugere.

Det drejer sig om:

·         Navn

·         Adresse

·         E-mail

·         Telefonnummer

·         CPR-nummer (i forbindelse med udlån af bøger)

·         Billeder fra videoovervågning (i forbindelse med anvendelse af arkivlæsesal)

I forbindelse med aflevering af materiale til Arbejdermuseets arkiv- og museumssamlinger indsamler Arbejdermuseet yderligere persondata. Du kan kontakte Arbejdermuseet på indsamling@arbejdermuseet.dk hvis du har spørgsmål i den forbindelse.

I forbindelse med rekruttering indsamler Arbejdermuseet yderligere persondata. Læs nærmere herom i Arbejdermuseets persondatapolitik for behandling af personoplysninger i forbindelse med rekruttering [Link].

Videregivelse af personoplysninger

Arbejdermuseet videregiver eller sælger ikke personoplysninger til tredjepart uden dit samtykke i hvert enkelt tilfælde.

Sletning af personoplysninger

Arbejdermuseet sletter dine personoplysninger når de ikke længere er nødvendige i forhold til det formål, som var grunden til vores indsamling, behandling og opbevaring af dem. I forbindelse med booking og køb af ydelser og varer opbevarer vi oplysningerne i fem år i henhold til bogføringsloven. Hvor sletningen af personoplysninger afviger fra dette er angivet nedenfor under de relevante afsnit.

Jobansøgninger

Se Persondatapolitik for behandling af personoplysninger i forbindelse med rekruttering.

Modtagelse af nyhedsbrev

Hvis du tilmelder dig Arbejdermuseets nyhedsbreve vil dit navn og din e-mail blive indsamlet og opbevaret indtil du framelder dig nyhedsbrevet. Opdatering af oplysningerne og framelding fra modtagelse kan ske gennem link i bunden af hvert udsendt nyhedsbrev.

Lån af bøger

Hvis du ønsker at låne bøger fra Arbejdermuseets bibliotek kan du oprette dig som bruger i biblioteksbasen. Oplysninger om dine lån af bøger slettes efter udlånet er registreret som tilbageleveret. Personoplysninger fjernes fra brugerprofiler efter et års inaktivitet.

Bestilling af arkivalier

For at kunne eftersøge bortkomster, beskadigelser og overtrædelser af vilkår for anvendelse af arkivalierne slettes personoplysninger om lånere af analogt såvel som digitalt arkivmateriale ikke.

Aflevering af materiale til arkiv- og museumssamlingerne

For at kunne varetage den langsigtede administration af kulturarven i Arbejdermuseets samlinger slettes personoplysninger om givere af materiale til samlingerne ikke.

Cookies

Arbejdermuseets hjemmeside anvender cookies i sin opsætning for at gøre siden mere brugervenlig og målrettet.

En cookie er en lille tekstfil, der bliver gemt i din browser, så din computer, tablet eller mobiltelefon kan genkendes ved tilbagevendende besøg. Filen kan ikke indeholde virus. Data fra cookies kan ikke bruges til at indsamle personlige oplysninger om dig. Ingen informationer fra cookies sendes videre eller sælges til tredjepart.

Hjemmesiden bruger cookies fra værktøjet Google Analytics til at måle og analysere trafikken på websitet, så vi kan levere en bedre oplevelse for brugeren. Du kan fravælge cookies fra Google Analytics.

Vi anvender desuden cookies til markedsføring, så vi kan målrette Arbejdermuseets annoncer. Her anvender vi 3. parts-cookies fra Facebook, Google/DoubleClick, Youtube og LinkedIn

Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du blokere og slette dine cookies. Du kan risikere, at websitet herefter ikke fungerer optimalt, samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til. Læs mere om at slette cookies.

 

Opdateret 31. maj 2018