Tilgængelighed – Adgang for alle

Arbejdermuseet skal være en god oplevelse for alle. 

For mange børn, unge og voksne diagnosticeret med autisme, og deres familier, kan et museumsbesøg være svært at overskue. Sociale udfordringer, uvante omgivelser og manglende forudsigelighed kan gøre det unødigt svært at komme ud på tur.

Hvad kan jeg opleve i museet, hvor kan jeg købe billetter, og hvordan finder jeg rundt? Er der et sted, hvor jeg kan finde ro, og hvor er toilettet? Alle disse spørgsmål og overvejelser besvarer vi sammen med  foreningen AutismeGoTo i en social præsentation af Arbejdermuseet.

Med den i hånden, enten som printet eller digital version, er det lettere at planlægge og gennemføre en tur til Arbejdermuseet. Med mange billeder og få ord guider præsentationen dig gennem museet skridt for skridt, lige fra du står i gaden, til du er kommet hele vejen igennem museet. I en særskilt informationsfolder får du desuden praktiske informationer om Arbejdermuseet, som du kan orientere dig i inden dit besøg.

Download vores sociale præsentation og informationsside som pdf-filer via disse links:

Informationsside – Arbejdermuseet
Arbejdermuseet – social præsentation
Læs mere om om AutismeGoTos arbejde og øvrige samarbejder på hjemmesiden.

Adgangsforhold – nedsat gangfunktion

Der er niveaufri adgang til alle områder på museet, og alle museets udstillinger kan tilgås ved hjælp af husets to elevatorer. Vi skal dog gøre opmærksom på, at der er størrelsesforskel på husets to elevatorer. Den ene elevator kan medtage kørestole på op til 80 centimeter i bredden, mens den anden elevator kan medtage kørestole på op til 95 centimer i bredden.  Hvis din kørestol er for bred, kan du låne museets kørestol og dermed tilgå alle udstillingerne. Museets værter vil altid være behjælpelige, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Museets handicaptoilet forefindes i stueetagen.

Vi gør opmærksom på, at Arbejdermuseet er placeret i den fredede Arbejdernes Forenings- og Forsamlingbygning fra 1879, hvilket desværre betyder, at man flere steder bevæger sig rundt i smalle gange og kan støde på enkelte højere dørtrin. Vi gør naturligvis, hvad vi kan for at gøre museet så tilgængeligt som muligt for alle.

Gratis ledsager 

Ved fremvisning af ledsagerkort, kan din ledsager få gratis adgang til museet.

Handicapparkering

Der er desværre ikke handicapparkering lige uden for museet, men vi henviser til Q-Park Nørreport ved Israels Plads.