festsal-780×399

Omvisninger på Arbejdermuseet

Invitér familien, firmaet, fodboldklubben eller andre med på en privat omvisning

Kom med og oplev historien sammen med vores kompetente omvisere, der fortæller medrivende om arbejdernes hverdagsliv, sammenhold, solidaritet og kampe.

Priser for omvisninger i huset på 45 min. maks. 20 deltagere:

Hverdage og weekender, dansk: 975 kr.
Hverdage og weekender, engelsk: 1100 kr.
Efter almindelig åbningstid: 975/1100 kr. + 2.000 kr. for ekstraordinær åbning af museet per time, minimum 2 timer.
Alle skal derudover betale almindelig entré til museet.

Priser for byvandringer på 90 min. maks. 31 deltagere:

Hverdage og weekender, dansk: 2175 kr.
Hverdage og weekender, engelsk: 2455 kr.
Efter almindelig åbningstid: 2175 kr. + 2.000 kr. for ekstraordinær åbning af museet per time, minimum 2 timer.
Ved byvandringer er almindelig entré til museet betalt.

Vil du kombinere din omvisning med et besøg i Café og Ølhalle?

I kan også kombinere en omvisning med det populære smørrebrødsbord fra Café & Øl-halle.
Læs mere om vores gruppepakker og kontakt os på mail booking@arbejdermuseet.dk  eller pr. telefon på hverdage
kl. 9:30 – 12:00 på tlf. +45 33 48 03 30.

Se vores aktuelle omvisninger nedenfor.

Aktuelle omvisninger:

Kvindeliv

Kom med helt ind i maskinrummet til udstillingen KVINDELIV og hør om arbejderhistoriens kendte og ukendte kvinder. Om kampe, hverdagsliv, lighed og ligeløn. Om retten til egen krop og til en plads i historien. 

På omvisningen oplever I hverdagslivet for kvinder gennem de sidste 150 år med storvask, bleer, arbejde og børn. I møder de store heltinder og kommer gennem kampmaskinen, hvor I på egen krop mærker uligheden. Sammen vil vi diskutere, hvordan vi skriver kvinderne ind i historien. 

BOOK HER »

Vi er arbejderne

Kom tæt på arbejderne og deres livsvilkår fra 1871 til 1939. Her møder du tjenestepiger, landarbejdere, maskinarbejdere og funktionærer. Faglærte og ufaglærte. Mennesker der fandt styrke ved at slå sig sammen i et fællesskab, der forandrede samfundet. Du møder skruebrækkere, lockouter og uretfærdigheden for de mest udsatte,  men også sejre som valgret og nyvunden fritid.

Fra efteråret 2024 kan denne omvisning bookes direkte her på siden, men indtil da skal I kontakte booking på 33 48 03 30 eller skrive til info@arbejdermuseet.dk hvis I ønsker at booke forløbet.

Kampen for det gode arbejdsliv

Kom helt tæt på arbejdernes kamp for et godt arbejdsliv. Hvad er der egentlig blevet kæmpet for? Hvilke rettigheder har man tilkæmpet sig? Og hvad er værd at kæmpe for i fremtiden?

Omvisningen bevæger sig fra slutningen af 1800-tallet i Industrisamfundets skygge til i dag, hvor kampene handler om globale ulighed og udflytning af arbejdspladser. Her har nye maskiner og processer, masseproduktion og arbejdsløshed har tvunget arbejderen til konstant at tilpasse sig.

BOOK HER »

1950’erne, kold krig knaphed & kiksekage

Tag med til 1950’erne. Her var der stadig mangel og rationering på en lang række varer, men i løbet af årtiet får arbejderfamilierne flere penge mellem hænderne. Under stærk indflydelse fra USA vokser forbrugskulturen frem, og det mærkes i forbruget.

Vi besøger fam. Hansens 2-værelses lejlighed, som den så ud i 1958. Her får vi et indblik i, hvordan ny teknologi forandrer husmorens liv og hører mere om ungdommens idoldyrkelse og hang til hurtige rockrytmer.

BOOK HER »

Byvandringen Slaget på Fælleden

I foråret 1872 strejkede murerne på Nørrebro. De krævede arbejdsdagen nedsat fra 11 til 10 timer for samme løn. Men hvordan gik det til, at tusindvis af arbejdere samlede sig til møde på Nørre Fælled 5. maj?

Slaget på Fælleden er blandt de mest kendte arbejdskampe i Danmark i den tidlige arbejderbevægelsers historie og er et symbol på kampen for en bedre tilværelse. Gå med os i fodsporene på murene på Nørrebro, hvor du kommer helt tæt på arbejdernes hårde, men håbefulde liv.

Arrangementer>

Omvisninger, sang og og meget mere

Arrangementer

Se kommende
Gruppebesøg>

Se alle muligheder

Gruppebesøg

Læs mere
Hold møde på museum>

Historisk mødelokale

Hold møde på museum

Se mere