Omvisninger i vores udstillinger

Fotograf_Mark_Thyrring (60)

På Arbejdermuseet kan I booke omvisninger med spændende fortællinger fra forskellige tidsaldre både i de faste udstillinger og i de skiftende særudstillinger. Alle omvisninger tager 45 min, og gruppen føres rundt af en af museets dygtige omvisere.

Book en privat omvisning her

Omvisning i udstillingen 1950’erne
Flyt med tilbage i tiden, mere bestemt hjem til familien Hansen i deres to-værelses lejlighed som den så ud i 1958. Hos familien Hansen får du indblik i arbejderklassens hverdagsliv, og hvordan ny teknologi forandrer husmoderens liv. Udstillingen byder også på indblik i 1950’ernes butiksfacader, ungdommens idoldyrkelse og hang til hurtige rock-rytmer. Læs mere om udstillingen her.

Familien Sørensen
Hvordan var en arbejderfamilies liv med otte børn, arbejde, og fest fra 1885-1990? Det viser den spændende udstilling med udgangspunkt i familiens hjem på Østerbro i København. Familien Sørensen bestod af Peter Martin Sørensen, Karen Marie Sørensen og deres otte børn. Peter Martin var arbejdsmand, Karen Marie gik hjemme. Efter at have boet i mange forskellige lejligheder flyttede familien i 1915 ind i en toværelses lejlighed på Østerbro. Denne lejlighed er udgangspunktet for udstillingen om familiens liv i hverdag og fest. Læs mere om udstillingen her.

Industriarbejdet
Hvad er en arbejder? Fra midten af 1800-tallet og frem til i dag ændrer svaret på det spørgsmål sig drastisk. Nye maskiner og processer, masseproduktion og arbejdsløshed tvinger arbejderen til konstant at tilpasse sig. Spørgsmålet er også, om arbejdere overhovedet er en samlet masse med fælles mål? Find ud af mere når en af vores kompetente omvisere dykker længere ind i historien. Læs mere om udstillingen her.

Håndens Arbejde
Kom med ind i håndværkets verdens, hvor dannelse er praktisk, og øvelse gør mester. På omvisningen får I hånd om materialerne og værktøjet i bogstaveligste forstand, og I møder læretiden i fortid og nutid. Lidt mere højtflyvende bliver det, når det skal handle om faglig stolthed, håndværkets fællesskaber, og hvordan dannelse og viden skal opfattes i dag og i fremtiden. Mødet med håndværkets b-sider skal dog nok få jer ned på jorden igen. Undervejs på omvisningen får I mulighed for selv at blive en del af de aktiviteter, udstillingen byder på. Læs mere om udstillingen her

Book en privat omvisning her

Se priser for omvisninger og åbningstider her

DSC02363

 

x

Museet er åbent alle dage 10-17. Køb billet til enten formiddag eller eftermiddag