Kaffebaren

Kaffebaren er et stykke arbejderkultur, som er på vej til at forsvinde fra bybilledet. Men Arbejdermuseet har stadig sin.

I 1950’erne havde kaffebaren sin storhedstid med mere end hundrede barer alene i København. På kaffebarerne kom typisk håndværkere, flyttefolk, postbude, taxachauffører og i ny og næ en enkelt politibetjent. på kaffebaren serveredes ikke alkohol. I stedet kunne arbejderne fra tidlig morgen til midt på eftermiddagen spise deres medbragte mad, købe en ostemad eller dagens varme ret og en kop kaffe, mens de læste dagens avis og fik varmen, inden de skulle videre tilbage på arbejde.

I Arbejdermuseets kaffebar fra 1950 kan du købe kaffe, kage, slik, øl og vand, og i ferier anden tidstypisk forplejning og indtage det i nostalgiske omgivelser ved rødternede duge. Grundet kaffebarens størrelse er det ikke muligt at reservere borde.

Grundet Kaffebarens størrelse og placering kan du ikke reservere borde. Er der fyldt så henvend dig til personalet som kan fortælle om Festsalen eller skolestuen er ledig.

kaffebaren-arbejdermuseet

Priser

Alm. kaffe med eller uden Richs: 20 kr.
Medova-te: 15 kr.
Hjemmelavet kiksekage: 28 kr.
Anden kage: 20 kr.
Øl: 35 kr.
Vand/cacaomælk: 20 kr.
Yankie Bar: 10 kr.

Kaffebaren lukker dagligt en halv time før museets lukketid.

Se Fødevarestyrelsens kontrolrapport.