Kulturvenner på Arbejdermuseet

Nu kan foreninger og organisationer med tilknytning til flygtningenetværket “Kulturvenner” besøge nogle af danmarkshistoriens huse gratis i hele 2022.

Arbejdermuseet, Nationalmuseet og Kongernes Samling åbner deres museer for flygtninge, så de kan opleve danmarkshistorien og få en god oplevelse i en svær tid. Både Nationalmuseet og Arbejdermuseet har særlige børnemuseer, hvor børnene kan lege frit og bogstaveligt talt lege med historien.De tre slotte under Kongernes Samling tilbyder aktiviteter for børnefamilier.

laering_culinn

Sådan bliver du Kulturven

Du skal kontakte Dansk Flygtningehjælp, Dansk Røde Kors eller Aid Ukraine Denmark og blive frivillig besøgsven, hvilket giver adgang til at benytte ordningen Kulturvenner. Du og den nytilkomne familie får gratis adgang, du skal blot medbringe et kulturvenner-bevis, som organisationerne administrerer og udleverer.

Beviset findes på dansk, engelsk, arabisk og ukrainsk. Beviset skal medbringes på museet og vises ved indgangen, enten printet på papir eller digitalt. Det kan bruges flere gange i løbet af året.

Tilbuddet gælder for alle flygtninge i Danmark.

Læring købmand

Vil du også være kulturven? 

Mange danske familier har allerede meldt sig til en af foreningerne som netværksfamilie for at hjælpe en af de nytilkomne familier. Vil du være en del af fællesskabet, så tag direkte kontakt til en af de foreninger, der kan matche dig med en kulturven:

Røde Kors: https://www.rodekors.dk/venner-viser-vej

Aid Ukraine Denmark – send en mail eller ring direkte til sekretariatsleder Charlotte Autzen +45 20493038 charlotte@aidukraine.dk

Dansk Flygtninge Hjælp: https://drc.ngo/da/vores-arbejde/frivillige-i-danmark/bliv-frivillig/