Festsalen

_T1Z9154 1

Arbejdermuseets Festsal er et helt særligt rum, som egner sig til alle slags til arrangementer: bryllupper, receptioner, fødselsdagsfester, virksomhedskonferencer, foredrag, koncerter og meget mere.

Læs mere om arrangementer og forplejning i festsalen her.

Skriv til os vedrørende booking af arrangement via denne formular.

____________

Festsalen har siden 1879 dannet en smuk historisk ramme omkring utallige festlige lejligheder og højtidelige sammenkomster – alt fra politiske stormøder, juletræsfester, fejring af vigtige årsdage, internationale konferencer, begravelser af folkekendte personligheder og fornøjelige personalesammenkomster.

Du kan med andre hente masser af inspiration til dit eget arrangement i Festsalens historiske omgivelser. Giv dine venner og familie, kollegaer og samarbejdspartnere, samt dine gæster en dag, som går over i historien.

Besøg de historiske lejligheder med en omviser, eller tag alle med rundt på museet til en hæsblæsende skattejagt. Hold velkomsttalen og giv en drink på balkonen, mens gæsterne nyder det smukke glasloft og PH-lysekronerne på nærmeste hold. Festsalen oplyses med stearinlys, og en pianist spiller på Festsalens flygel under middagen – som enten kan være en traditionel ‘mormor-middag’ (måske med gæsterne klædt i tøj fra 1950’erne?) eller en dansk-fransk inspireret festmenu. Efter middagen kan I danse til bandet, som spiller moderne eller tidsinspireret musik på den store scene.

Forplejning

Forplejning aftales med arrangementsafdelingen og leveres af museets restaurant. Restauranten har sammensat pakker til både møder og selskaber, og det er naturligvis muligt at imødekomme andre ønsker. Som udgangspunkt serveres maden i Festsalen, men frokosten under konferencen, eller middagen efterfølgende kan også nydes i den historiske restaurant, Café & Øl-Halle “1892” (for maks. 80 gæster). Læs mere om mødepakker og selskabspakker.

Størrelse, kapacitet og faciliteter

 • Størrelse: Festsalen er 22 meter lang og 9 meter bred.
 • Antal: Lokalet rummer op til 330 personer til stående reception og 130 til gallamiddag. 200 personer kan sidde i teateropstilling.
 • Scene: Ved endevæggen findes en scene, som er 3 meter dyb og 8 meter bred.
 • Balkon: I Festsalen findes et balkonniveau, som udgøres af to balkon-svalegange i salens længde samt et større balkonområde i Festsalens bagende. Balkonområdet er 3 meter dybt og 9 meter bredt. Balkonen kan inddrages ved stående receptioner, men bliver også ofte benyttet til velkomstdrink ved afholdelse af bryllupper og andre selskaber.
 • Flygel: Som standard er der placeret et flygel på scenen. Flyglet kan fjernes. Hvis du skal bruge flyglet, skal du aftale det på forhånd med arrangementsafdelingen. Flyglet bliver stemt jævnligt, men ved koncerter anbefaler vi, at det bliver stemt separat. Der er pianolampe ved flyglet.
 • Talerstol: Som standard er der placeret en talerstol på scenen. Talerstolen kan fjernes fra scenen.
 • AV-udstyr og lydanlæg: Festsalen indeholder projektor med lærred, pc med fjernbetjening, WIFI, panel-, headset-, og håndholdte mikrofoner, samt indbygget lydanlæg til mikrofoner og præsentationer. Anvendelse af lydanlæg og AV-udstyr kan benyttes mod beregning og skal aftales på forhånd med arrangementsafdelingen.
 • Belysning: Festsalen oplyses af tre store lysekroner med PH-glasskærme, som hænger fra Festsalens loft. Lysintensiteten kan justeres med lysdæmper.
 • Borde & Stole: Én opstilling med borde og stole er inkluderet i lokalelejen. Der forefindes ikke runde borde, men de kan fremskaffes.
 • Aflukket Festsal: Ved arrangementer i museets åbningstid lukkes Festsalen og balkonen af for museets øvrige gæster.
 • Adgangsforhold: Fra museets foyer i stueetagen er der via trappe og elevator adgang til Festsalen på 1. sal og balkonen på 2. sal.
 • Toiletter: Toiletter findes i stueplan med adgang via foyer.