Børneaktiviteter og leg på Arbejdermuseet

DSC00439_edited

Tag ungerne med på Arbejdermuseet og oplev historiens vingesus og barndom, hverdagsliv og arbejdsliv i 1930’erne. Husk at alle under 18 år har gratis entré til museet.

Skattejagt i det gamle hus

Når i besøger Arbejdermuseet besøger i også det over 130 år gamle forsamlingshus bygget af arbejderne selv. I kan dykke længere ned i historien på vores skattejagt. På skattejagten gennem huset gælder det om, at finde forskellige genstande og steder, der gemmer på spændende fortællinger i de mange udstillinger. Med skattejagten kommer i rundt i hele det store hus, der gemmer på mange skatte og sjove historier. Skattejagten får i udleveret når i ankommer til museet.

Købmand_ny_edited

Børnenes Arbejdermuseum

I forsamlingsbygningens stueetage kan store og små lege sig tilbage i tiden på Børnenes Arbejdermuseum. I kan blive klogere på, hvad en arbejder egentlig er, og hvordan det var at være arbejderbarn i 1930’erne.

I kan komme tæt på noget af det legetøj, som børn legede med i gamle dage. Se nærmere på et stort dukkehus, et gammeldags fjernsyn med TV-serien om arbejderpigen Sonja fra Saxogade, og lege med farver og saks med påklædningsdukkerne.

37607292_10217221225026435_1767977949723623424_n-780x585_edited

Buddrenge og nørrebropiger

Lad ungerne klæde sig ud i tøj fra 1930’erne. Kjoler, veste, hatte og træsko på fødderne, så de virkelig kan gå på eventyr i historien. I tøjet kan de prøve budcyklen, som de københavnske buddrenge kørte ærinder på før skoletid. De kan prøve bryggerispillet, og lære mere om, at børn også gik på arbejde, selvom de også havde skolen at se til.

Indimellem arbejde, skolegang og hjemmets pligter, kunne der også blive plads til en svingom på danseskolen. Besøg den lille danseskole, og se på det fine tøj der blev danset i før i tiden.

Arbejdermuseet/Børnemuseeum

“Hvad skulle det være?”

I købmandsforretningen kan i prøve et gammeldags kasseapperat, se på de mange fine varer der skal vejes og finde frem fra træskufferne. Hvad spiste man til aftensmad i 1930’erne? Og hvordan så sodavand, sæbe eller kaffe ud dengang oldemor var barn? Bliv klogere på det hos købmanden.

DSC00546_edited

Indimellem kunne det være svært at få pengene til at slå til på en arbejderløn, og så måtte man til pantelåneren. Hos pantelåneren kunne man bytte sin taske, pels eller lampe til penge. Det kan i selv prøve i Børnenes Arbejdermuseets pantelåner.

pantelåner1

På det lille fagforeningskontor, kan i prøve at stemple, skrive på skrivemaskine og tage imod opkald på en gammeldags telefon. I kan også besøge statsminister Thovald Stauning på arbejde, se hvordan hans flotte kontor så ud, og se filmen “Lille Stauning” der handler om hans barndom som arbejderdreng i starten af 1900-tallet.

DSC00566_edited2

 

Kaffebaren >

Rich's og kiksekage

Kaffebaren

Besøg 1950'er kaffebaren og smag den skønne kiksekage og en kop kaffe med Rich's.

Læs mere
Kaffebaren >

RIch's og Stjernepilsner

Kaffebaren

Tag på kaffebar i 1950'erne og prøv en kop kaffe med RIch's eller et stykke kiksekage.

Læs mere