Børnenes Arbejdermuseum

Museum for børn – her må du lege med alting

Hvorfor havde alle børn ikke deres eget værelse i gamle dage? Havde de slet ikke noget legetøj at lege med? Blev man slået af læreren i skolen? Og hvad gjorde børnene egentlig, når de gerne ville have det lidt sjovt?

Gratis adgang for børn.

På tur tilbage i tiden

På Arbejdermuseets museum for børn kan de yngste gæster opleve og lege sig ind i arbejderbørnenes liv fra dengang oldemor var barn.

Børnene kan prøve at arbejde som bybud i købmandsbutikken, at sortere flasker på bryggeriet eller stemple medlemskontingentet på fagforeningskontoret. De kan også klæde sig ud i matrostøj, tage en svingom i danseskolen, lege i en lejlighed fra 1930’erne eller besøge pantelåneren og se, om de kan få lidt penge for den gamle frakke. Og både børn og voksne kan høre historien om arbejderdrengen Thorvald, der endte med at blive Danmarks længst siddende statsminister.

Udstillingen er især egnet for børn fra ca. 3-12 år, der besøger museet med deres familier eller i mindre grupper med deres børnehave eller SFO. Grupper skal booke plads  på forhånd. OBS. I skolernes sommerferie kan daginstitutioner booke tid til Børnenes Arbejdermuseum mellem klokken 12 og 13 på linket her.

Der er gratis entré for alle under 18 år på Arbejdermuseet. Bestil gerne jeres billetter på forhånd.

Baggården vokser

I juni 2023 slår vi dørene op for en helt ny og større baggård i Børnenes Arbejdermuseum. Her bliver der god plads til at lege og gå på opdagelse i den baggårdsverden, som byens børn kendte i 1930’erne.

Tirsdag d. 7. marts 2023 starter arbejdet med at bygge den nye baggård, og derfor er der lukket for adgangen fra den lille lejlighed ned til baggården frem til 24. juni.


Kaffebaren >

Rich's og kiksekage

Kaffebaren

Besøg vores hyggelige 1950'er kaffebar og spis et stykke kiksekage og smag en kop kaffe med RIch's.

Læs mere
Åbningstider og priser>

Besøg os

Åbningstider og priser

Besøg Arbejdermuseet. Læs mere om priser, åbningstider samt rabatordninger.

Læs mere
På arbejde med Stauning >

Det gamle kontor

På arbejde med Stauning

Tag med statminister Thorvald Stauning på arbejde i 1930'erne.

Læs mere