Hvorfor havde alle børn ikke deres eget værelse i gamle dage? Havde de slet ikke noget legetøj at lege med? Blev man slået af læreren i skolen? Og hvad gjorde børnene egentlig, når de gerne ville have det lidt sjovt?

børn_baggard_1000x557

På tur tilbage i tiden
På Arbejdermuseets museum for børn kan de yngste gæster opleve og lege sig ind i arbejderbørnenes liv fra dengang oldemor var barn.

Man må lege med det hele
Børnene kan prøve at arbejde som bybud i købmandsbutikken, at sortere flasker på bryggeriet eller stemple medlemskontingentet på fagforeningskontoret. De kan også klæde sig ud i matrostøj, tage en svingom i danseskolen, lege i en lejlighed fra 1930’erne eller besøge pantelåneren og se, om de kan få lidt penge for den gamle frakke. Både børn og voksne kan høre historien om arbejderdrengen Thorvald, der endte med at blive Danmarks længst siddende statsminister.

Baggården
De kan også opleve baggårdslivet, som det var engang, med tønder, rotter og gårdlokummer i Børnenes Arbejdermuseums nytilkomne udvidelse, baggården.

Et museum for børn
Gennem leg og ved at bruge deres sanser vil børnene opleve, hvordan det var at være et arbejderklassebarn dengang deres oldemor var barn – og man må lege med det hele. Udstillingen er særligt velegnet til børn i alderen 3 til 12 år, der besøger museet med deres familier eller i mindre grupper med deres børnehave eller SFO. Det er gratis for børn. Book dine billetter på forhånd her »

Grupper skal booke plads på forhånd. OBS. I skolernes sommerferie kan daginstitutioner booke tid til Børnenes Arbejdermuseum mellem klokken 12 og 13 på linket her.

Træd ind i en autentisk københavnsk baggård og mærk fortiden

For ikke så længe siden blev Børnenes Arbejdermuseum udvidet med ny og større baggård. Her kan I opleve en vaskeægte baggård, som den så ud for arbejderbørn i 1930’erne. Fuld af forbud, uhumske lokummer og sure voksne. Men også med plads til leg og fri fantasi, væk fra pligter og skældud.

Glæd jer til at tage en tur gennem den lille arbejderlejlighed, ned ad den snævre bagtrappe for at kigge op i det sparsomme dagslys og se vasketøjet hænge på snore, mens I går på opdagelse i baggården. Men tag jer i agt for rotterne og Aksel på dasset!

Læs mere om børnenes baggård her »

Den nye baggård er støttet af A.P. Møller Fonden

Kaffebaren >

Rich's og kiksekage

Kaffebaren

Læs mere
Køb billet nu>

Spar 10% på online billet

Køb billet nu

Læs mere