På arbejde med Stauning

staunings_kontor_2-780x520_edited

På arbejde med Stauning

Thorvald Stauning, der i 1924 skulle blive den første socialdemokratiske statsminister, meldte sig ind i socialdemokratiet, da han var bare 17 år gammel. Han blev herefter aktiv i fagforeningsarbejde i Socialdemokratisk Forbund. Dette forbundskontor havde til huse i Rømersgade, hvor den unge Stauning arbejde fra 1901. En fagforening er en sammenslutning af f.eks. arbejdere, der arbejder i det samme fag. På Staunings tid var der langt flere fagforeninger, end der er i dag, og kontorene var ofte tæt befolket. På fagforeningskontoret kan man melde sig ind, betale kontingent for at være medlem mm.

I Børnenes Arbejdermuseum kan du besøge Thorvald Staunings kontor og fagforeningskontoret. Du kan skrive på skrivemaskine, stemple med gammeldags stempler, og prøve hvordan det var at arbejde for den spirende, danske arbejderbevægelse.

Du kan også se Thorvalds Staunings kontor, som det så ud da han var statsminister.

F20090206041_edited

De røde faner

I udstillingen kan du også se nogle af de store, røde faner, der siden 1872 er blevet brugt af arbejderbevægelsen ved demonstrationer, fester og arbejdskampe. Fanerne bliver i høj grad vist frem på Arbejdernes Internationale Kampdag d.1. maj. Der findes også faner i den gamle festsal. I udstillingen kan du også høre arbejdersange, og se en film om Staunings barndom, fra lille Stauning til store Stauning.

Staunings liv i billeder>

Guld fra arkivet

Staunings liv i billeder

Se Thorvald Staunings liv i billeder. Fotos fra Arbejdermuseets arkiv.

Se billeder
På tur igennem forsamlingsbygningen >

Udstillinger på Arbejdermuseet

På tur igennem forsamlingsbygningen

Gå på opdagelse gennem historien på de forskellige etager af Arbejdernes Forsamlingsbygning.

Læs mere
Thorvald Stauning - Tema >

Mere om Staunings liv

Thorvald Stauning - Tema

Dyk ned i fortællingen om Thorvald Stauning.

Læs mere