F20130104110 kopi

Med industrialiseringen i anden halvdel af 1800-tallet opstod en helt ny samfundsklasse – arbejderklassen. Med tiden begyndte arbejderne at organisere sig, og den 15. oktober 1871 blev Den Internationale Arbejderforening for Danmark stiftet. Samme år havde arbejderne grundlagt deres egen avis Socialisten. Det var starten på arbejderbevægelsen, som med tiden blev den stærkeste folkelige bevægelse i danmarkshistorien. Arbejdernes vilje og evne til at organisere har givet arbejderbevægelsen styrke til at påvirke og forandre det danske samfund. Og arbejderne har igennem 150 år organiseret sig på tværs af alle dele af samfundslivet og over hele landet.

Se vidnesbyrd om bevægelsens spæde begyndelse i 1870’erne. Dyk ned i arbejderbevægelsens kulturelle opblomstring i 1920’erne eller fagbevægelsens store fusioner i det 21. århundrede. Og gå på opdagelse i bevægelsens egne fremstillinger af arbejderbevægelsens vidt forgrenede netværk af organisationer.

Turen slutter i 2021, hvor Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, reflekterer over bevægelsens 150 år lange historie.

BOOK BILLET TIL UDSTILLINGEN

Køb eller book billet på forhånd - også selvom du har gratis adgang.

Online køb

Køb/book her