Oplev Socialdemokratiets mest ikoniske plakater i en ny plakatudstilling, der fortæller historien om et parti, der har ønsket til at tale til folket.

Sidste visningsdag er 8. maj 2022

Solidaritet, tryghed, værdien af arbejde. I alle sine 150 år har Socialdemokratiet været opmærksom på, hvordan det taler til vælgerne. I A på plakaten kan du opleve 35 originalplakater fra partiets historie og dykke ned i mange flere. Du vil se både tidlige plakater fra plakatkunstens gyldne periode, hvor tidens største tegnere udformede plakaterne, men også eksempler på de seneste årtiers masseproducerede politikerportrætter.

Plakaten som massemedie

Socialdemokratiet og den politiske plakat har en lang historie sammen. Socialdemokratiet er Danmarks første moderne masseparti. Lige fra dets fødsel for 150 år siden har kommunikationen med vælgerne været en hjørnesten for partiet. Med egen presse, politisk agitation og bred oplysning skulle arbejderne, og senere den brede befolkning, vindes for sagen. Som nyt, moderne massemedie kunne plakaten levere et hurtigt budskab til byens vælgere på vej til og fra arbejde. Den blev et vigtigt våben i kampen for politisk indflydelse.

Plakaterne i udstillingen fortæller historien om tidligere tiders ideer, værdier og paroler, og de afspejler partiets og samfundets udvikling. Og så er flere af dem bare udtryk for smuk, sjov og gedigen plakatkunst.

Udstillingen er et led i museets markering af arbejderbevægelsens 150 års jubilæum i 2021. I udstillingsperioden vil der blive arrangeret fyraftensarrangementer med mulighed for at komme tættere på historien bag Socialdemokratiets mange plakater.


Køb/book billet på forhånd>

Online

Køb/book billet på forhånd

Det er en fordel at købe eller booke billet til besøg på forhånd.

Køb her
AKTIVIST >

Særudstilling

AKTIVIST

Besøg den store særudstilling, gå på opdagelse i ny forskning og kom tæt på aktivister og bevægelser

Læs mere her
Stort digitalt tema>

Se mere af historien

Stort digitalt tema

Dyk mere ned i historien om de politiske plakater fra Socialdemokratiets historie

Se mere