10 år efter lærerlockouten:
Udstilling af verdens største lockout-perleplade

Udstillingen lukkede april 2023

På Arbejdermuseet markerer vi 10 året for “den mest farvestrålende konflikt” i Danmarkshistorien. Du kan i påsken se en af museets helt særlige genstande, når vi fra den 29. marts udstiller den 13 meter lange perleplade i vores stemningsfulde festsal.

Oplev lockoutens “Bayeaux-tapet” i festsalen på Arbejdermuseet fra 29. marts – 10. april 2023.

BILLETTER »

.
Perlepladen er sat sammen af 300 perleplader og skabt af mere end 150 lærere og børn fra hele landet. Lærerne har selv omtalt perlepladeværket som lockoutens ”Bayeaux-tapet”. Igennem billedfortællinger viser den lærernes dagligdag under lockouten, og er fuld af små kommentarer og refleksioner over oplevelsen af at være lockoutet.

Fra 3.- 10. april kan du være med i Arbejdermuseets påske-familieaktivitet: ”Sig det med perler”, og lave din egen protestperleplade. Se mere her » 

Du kan også:
Opleve Anders Bondo, som vi har sat i stævne til en samtale i festsalen torsdag 30. marts 17-18:30. Anders Bondo var i krydsilden som formand for Danmarks Lærerforening og mange vil kende ham fra nyhederne på TV, hvor han dagligt optrådte under den lange konflikt. Se arrangementet her »

25 dages lockout

Under lærerlockouten var 69.000 lærere og undervisere lockoutet i næsten en måned, og omtrent 775.000 elever blev berørt og måtte hjemmeskoles. Lærerlockouten er en af nyere tids største arbejdsmarkedskonflikter.

I løbet af  lockoutens 25 dage tilbage i 2013 holdt de lockoutede lærere et utal af møder, demonstrationer og happenings. Der blev lavet en menneskekæde fra Roskilde til København, arrangeret støttekoncerter og det hele kulminerede med cirka 40.000 demonstrerende på Christiansborg Slotsplads d. 11. april med lærere fra hele landet.

Efter lockouten overdrog Københavns Lærerforeningen perlepladen til Arbejdermuseet som led i museets store indsamlings- og dokumentationsarbejde under lærerkonflikten. Lærernes kreative og positive aktivisme under lockouten har fået en forsker til at døbe den “den mest farvestrålende konflikt i historien”.

_MG_0236-780×277FOTO2 / Anders Bentzon

Kalender>

Kommende arrangementer

Kalender

Se her
Oplev museet>

Se aktuelle udstillinger

Oplev museet

Læs mere
Kaffebaren>

Autentisk fra 1950'erne

Kaffebaren

Se mere