Udstillingen lukkede 7. august 2023

Kærlighed til det lille menneske

Bladtegner Klaus Albrectsen bruger sin blyant som våben i opgør med autoriteter, konformitet og ulighed. Han tegner verden som den er, og i hans øjne, er der ikke meget at råbe hurra for.

Hans tegninger kan være barske, men også livsbekræftende. De kan være alvorlige eller sjove. Men de er aldrig ligegyldige, for Klaus Albrectsen har aldrig været bange for at sige sin mening om tingenes tilstand.

Oplev næsten 200 af Klaus Albrectsens værker i en scenografisk udstilling med store temaer som krig, ulighed, klima og magtmisbrug, men også om kærlighed til det kreative, til musikken og til naturen.

Kampen for en bedre verden

Født i 1932 voksede Klaus Albrectsen op under 1930’erne politiske og økonomiske krise. Hans samfundskritiske bevidsthed og lysten til at tegne blev grundlagt allerede i barndomsårene.

Som tegner af dagsaktuel satire i danske og svenske aviser slog Klaus Albrectsen sit navn fast som en skånselsløs kritiker af de herskende samfundsforhold. Hans tegninger er ét langt forsvar for de svage, de undertrykte og de ubemidlede.

Men Klaus Albrectsens produktion omfatter meget mere og meget andet end bidske satiretegninger. Hans jazztegninger, hans illustrationer til børne- og ungdomsbøger og hans plakater til nødhjælpsorganisationer og til venstrefløjens politiske partier vidner på forskellig måde om hans kærlighed til musikken, naturen, børnene og det almindelige menneske.

Derfor kan mange af hans tegninger også ses som opfordringer til at tage stilling og kæmpe for en bedre verden.

Foraar_for_fred kopi

I udstillingen kan du opleve en række plakater, som Klaus Albrectsen har tegnet gennem sin karriere.

C-1 kopi

Jazzmusik har fyldt meget i Klaus Albrectsens liv. Her en tegning af Ray Charles, som også kan ses i udstillingen.

KØB BILLET »

Udstillingen er støttet af Ny Carlsbergfondet, Knud Højgaards Fond, 15. Juni Fonden og Politiken-fonden.
Stort tak til Solrød Stilladser for samarbejdet!

Særudstillingen kan ses frem til sommeren 2023.