Børnenes Arbejdermuseum

Hvorfor havde alle børn ikke deres eget værelse i gamle dage? Havde de slet ikke noget legetøj at lege med? Blev man slået af læreren i skolen? Og hvad gjorde børnene egentlig, når de gerne ville have det lidt sjovt?

På tur tilbage i tiden

På Børnenes Arbejdermuseum kan de yngste museumsgæster opleve og lege sig ind i arbejderbørnenes liv fra slutningen af 1800-tallet til 1980, med særligt fokus på 1930’erne.

Børnene kan prøve at arbejde som bybud i købmandsbutikken, sortere flasker på bryggeriet eller skrive på skrivemaskinen på fagforeningskontoret. De kan også klæde sig ud i matrostøj, tage en svingom i danseskolen, lege i en lejlighed fra 1930’erne eller besøge pantelåneren og se, om de kan få lidt penge for den gamle frakke. Og både børn og voksne kan høre historien om arbejderdrengen Thorvald, der endte med at blive Danmarks længst siddende statsminister.

Udstillingen er især egnet for børn fra ca. 3-12 år, der besøger museet med deres familier eller i mindre grupper med deres børnehave eller SFO. Grupper skal booke plads  på forhånd.

Kaffebaren >

Rich's og kiksekage

Kaffebaren

Besøg vores hyggelige 1950'er kaffebar og spis et stykke kiksekage og smag en kop kaffe med RIch's.

Læs mere
Åbningstider og priser>

Besøg os

Åbningstider og priser

Besøg Arbejdermuseet. Læs mere om priser, åbningstider samt rabatordninger.

Læs mere
På arbejde med Stauning >

Det gamle kontor

På arbejde med Stauning

Tag med statminister Thorvald Stauning på arbejde i 1930'erne.

Læs mere