Børnenes Arbejdermuseum

Hvorfor havde alle børn ikke deres eget værelse i gamle dage? Havde de slet ikke noget legetøj at lege med? Blev man slået af læreren i skolen? Og hvad gjorde børnene egentlig, når de gerne ville have det lidt sjovt?

På Børnenes Arbejdermuseum kan de yngste museumsgæster opleve og lege sig ind i arbejderbørnenes liv fra slutningen af 1800-tallet til 1980, med særligt fokus på 1930’erne.

Børnene kan prøve at arbejde som bybud i købmandsbutikken, sortere flasker på bryggeriet eller skrive på skrivemaskinen på fagforeningskontoret. De kan også klæde sig ud i matrostøj, tage en svingom i danseskolen, lege i en lejlighed fra 1930’erne eller besøge pantelåneren og se, om de kan få lidt penge for den gamle frakke. Og både børn og voksne kan høre historien om arbejderdrengen Thorvald, der endte med at blive Danmarks længst siddende statsminister.

Udstillingen er især egnet for børn fra ca. 3-12 år, der besøger museet med deres familier eller i mindre grupper med deres børnehave eller SFO. Grupper skal booke plads  på forhånd.