Kommende udstilling: ANKER – et udsædvanligt liv

Den 13. juli 2022 ville Anker Jørgensen være fyldt 100 år. Det markerer Arbejdermuseet med en ny særudstilling, hvor vi får et indblik i det menneske, Anker var. Et menneske, der slet ikke kunne lade være med engagere sig, og som konstant søgte svar på livets små og store spørgsmål.  

Åbner i slutningen af  juni 2022

Untitled Design (1)

Særudstillingen tager os med ind i Ankers univers og viser den læsende og skrivende arbejder, han var.  Her er håndskrevne dagbøger, originale manuskripter, studiehæfter, talepapirer, protesterklæringer, kærestebreve, ministerlister og meget mere. Altsammen Ankers spor fra et langt og usædvanligt liv.  Og altsammen taget ud af Anker Jørgensens personarkiv, som Arbejdermuseet råder over. 

 ”Det vigtigste er at huske at være et menneske. Det jo så banalt, at det næsten ikke er til at holde ud. Man skal forblive det, man er”

– Anker Jørgensen.   

 Udstillingen er rig på billeder, og Anker selv kommer til orde undervejs gennem citater og nedfældede erindringer lige fra sine talrige besøg på folkebiblioteket til møder med udenlandske statsoverhoveder. 

Undervejs kan man også møde danskernes egne historier og minder om Anker. Bl.a. kan man opleve Dronning Margrethe den 2. ’s personlige brev til Anker ved hans fratrædelse som formand for Socialdemokratiet i 1987. Og ganske almindelige danskere, som først og fremmest fortæller om et menneske, en forbundsmand og en politiker, der forstod at knytte forbindelse til andre mennesker omkring sig.  

Udstillingen vises på museets 1. Sal, tæt på museets Kaffebar, hvor Anker i sine år som pensionist elskede at indtage kaffe med blødt brød.   

F20090706022 kopi

 Ønsker du at høre mere om udstillingen, åbningsdato mm, så tilmeld dig vores nyhedsbrev nedenfor. 

Kalender>

Kommende arrangementer

Kalender

Se her
Oplev>

Se aktuelle udstillinger

Oplev

Læs mere
Kaffebaren>

Autentisk fra 1950'erne

Kaffebaren

Se mere
x

🔺Køb din billet på forhånd 🔺