UDLØBET: Ud til Folket! Peter Peitersens billeder

Banner3_1200x628
Arbejdermuseet åbner ny kunstudstilling med værker af tegner og murer Peter Peitersen (1922-1988). Kom og oplev de ærlige billeder, der viser motiver af arbejdere på byggepladsen, manden på gaden, af hverdagslivet, arbejdsløse og karikaturer af politikere. Peitersen var nemlig politisk engageret yderst på venstrefløjen og brugte sin kunst til at nå ud til folket. Udstillingen  kan opleves frem til den 6. oktober 2019.


Udstillingen er placeret på balkonen til festsalen. Er festsalen lejet ud til arrangement, kan der desværre lukket på balkonen. Vil du være sikker på at kunne se udstillingen, så ring til os på forhånd og hør om forholdene på den pågældende dag.


Murer, tegner, grafiker. Peter Peitersen var en alsidig mand. Han levede og åndede for at forbedre livet for arbejderne. Han blev født i Aarhus, og her boede han det meste af sit liv. I det daglige travede han fra byggeplads til byggeplads og fastsatte prisen for det arbejde, murerne skulle udføre. Han kendte gaderne, arbejdspladserne og værtshusene ud og ind. Fremfor alt kendte han de mennesker, han mødte dér. Det er dem, hans billeder handler om.

Kunst giver følelse af fællesskab

I sine værker udstillede han ofte uretfærdigheden ved arbejdsløshed og dårlige arbejdsvilkår. Han hængte sine politiske modstandere ud, og i det hele taget brugte han sin kunst til at protestere mod arbejdernes levevilkår og de økonomiske strukturer i samfundet. Han tegnede plakater og løbesedler til protestmøder, han lavede store figurer til demonstrationstog og tegnede til fagforeningernes blade. For ham var kunsten ikke til for sin egen skyld – den var et instrument til at nå ud til folket. Peitersen ville ikke bare lave billeder for at udstille dem. De skulle ses af almindelige mennesker og give dem en følelse af fællesskab.
Læs mere i pressemeddelelsen for udstillingen

Samling som donation

Det er i år 30 år siden, han døde, og Arbejdermuseet har modtaget en stor samling af hans tegninger og linoleumssnit fra sønnen, Peiter Andersen. Billederne er nu registreret og gjort tilgængelige på nettet, og udstillingen er næste skridt i formidlingen af denne spændende kunstner. Hele samlingen er registeret i kunstindex Danmark.

 

Åbningstider og priser>

Ud til Folket!

Åbningstider og priser

Hvad koster det at komme ind og se udstillingen med Peter Peitersen, og hvornår er der åbent ?

Læs mere
Andre aktuelle udstillinger>

Se oversigten her

Andre aktuelle udstillinger

Skal du en tur til 1950'erne, eller i sporet på familien Sørensen, en arbejderfamilie på Østerbro?

Læs mere
Viden og samling>

Stort arkiv

Viden og samling

Vidste du, at du kan finde billeder og arkivalier i vores Arbejderbevægelsens bibliotek og Arkiv?

Læs mere