The Exhibitions>

Temporary and permanent

The Exhibitions

See which exhibitions you can experience at the museum.

Find out more
The Children's Workers Museum >

For families

The Children's Workers Museum

Play, touch and have fun in the Childrens' Workers Museum.

Find out more
The Banquet Hall>

After the restoration

The Banquet Hall

The banquet hall from 1879 was thoroughly restored in 2021. It has recieved The Color Award.

Find out more
Café & Øl-halle 1892>

Traditional Danish smørrebrød

Café & Øl-halle 1892

Enjoy the fine art of traditional Danish smørrebrød in the historical basement restaurant.

Find out more
UNESCO World Heritage>

Follow the project

UNESCO World Heritage

The Workers' Museum is participating in an international nomination of workers' assembly buildings.

Find out more
Old fashioned coffee & cake>

The Coffee Bar

Old fashioned coffee & cake

Experience the old Copenhagen. Visit the 1950s coffee bar and get a taste of Danish culture.

Find out more
A Backyard from the 1930s>

The Workers Museum has been expanded

A Backyard from the 1930s

Step back in time to a genuine and authentic backyard from a century ago.

Find out more
European Museum of the Year 2023>

Awards

European Museum of the Year 2023

In 2023 The Council of Europe Museum Prize was awarded to the Workers Museum.

Find out more

Arbejdermuseet - Instagram

♀️KVINDELIV: MØD PIONERERNE ♀️ 

Ella Jensen (1907-2002)

Ella Jensen blev født som den yngste af otte børn i en arbejderfamilie, hvor børnene også arbejdede for at få økonomien til at hænge sammen. 

🚩

Som ung kvinde startede Ella på tobaksfabrik i 1929, hvor hun indledte sin faglige karriere. Her blev hun tillidsrepræsentant, og i 1944 blev hun valgt ind i bestyrelsen for Tobaksarbejderforbundets Københavns-afdeling, Enigheden. 

💪

Ella kæmpede gennemgående for en forbedring af arbejderkvindernes forhold, og det gjorde hun så flot, at hun gennem 1950’erne og 1960’erne blev en del af en række internationale udvalg. Blandt andet kæmpede hun for, at mænd og kvinder skulle være ligestillet i hjem og på arbejde, og at der skulle være ligeløn.

✊

I 1963 blev Ella valgt som forbundsformand for Tobaksarbejderforbundet, trods hovedbestyrelsens modvilje mod at vælge en kvinde, også selvom 78 procent af medlemmerne i forbundet var kvinder. Ella var forbundsformand frem til 1975, hvor hun trådte tilbage fra posten. 

Gennemgående for Ellas karriere var en konstant kamp for retfærdighed og ligestilling for arbejderkvinder og -mænd samt håbet om at give deres børn bedre muligheder.

#arbejdermuseet #kvindeliv #ellajensen #museum #udstilling #ligestilling #kvindekamp #museumikøbenhavn #pioner #arbejdermuseet_workersmuseum #arbejderliv
🕊️ STRIK FOR FRED 🕊️

På World Knit in Public Day mødes vi og strikker duer for fred i festsalen. Arrangementet er gratis, du skal blot booke plads via link i bio 👆

Alt overskud går til @rodekorsdk 

🗓️

Lørdag d. 8. juni kl. 13-16.30. Dørene åbner kl. 12.45. 
Kom og vær med til det hele eller dele af det. Tag din ven, moster eller kollega med. I behøver ikke være meget erfarne strikkere 🧶🪡

@frejasknit har lavet en helt ny strikkeopskrift på en fredsdue. Opskriften koster 30 kr. og kan købes i festsalen. Vi håber du vil give din due videre og sprede fredsbudskabet over land og by ✨☮️

Med hjælp fra@rodekorsdk ‘s nørklere sælges der også fredsduer på Arbejdermuseet og i Røde Kors’ butikker. Alt overskud går til Røde Kors’ nødhjælpsarbejde.

På dagen strikker vi med garnrester fra @rodekorsgenbrug butikker og dejlige garnnøgler doneret af @filcolana .

PROGRAM FOR DAGEN: 👇
kl. 13.00 – Velkommen ved arrangementsansvarlig Josefine Albris
Kl. 13.15 – Intro til dueopskriften ved Frejas Knit
Kl. 14.00 – Fællessang og historier med Finn Sørensen og Ditte Scharnberg fra Carl Scharnbergs uofficielle fond.
Kl. 15.00 – Menneskerettighedsaktivisten Manilla Ghafuri fortæller sin historie om familiens flugt fra Afghanistan og hendes kamp for mennesker i dag.

🕊️

Arrangementet afholdes i samarbejde med Røde Kors’ nørklere, et socialt fællesskab af knap 5000 frivillige der syr, strikker og hækler til fordel for Røde Kors. Der vil være nørklere under arrangementet, der både vil strikke og give strikkeassistance. 

📷 Glem ikke at post din due under #Strikforfred.

OBS: Medbring gerne egne pinde str. 4 og evt. en stoppenål. Du kan også låne i salen. 

#arbejdermuseet #strikforfred #museumikøbenhavn #strik #due #rødekors #arrangement #museum #københavn #copenhagen #fred
Vores magasin gemmer på en masse spændende og historiske genstande. Her kan du se nogle af dem, som du ikke kan se på museet 👆

🪴URTEPOTTESKJULER
Ruderformet urtepotteskjuler i messing. Urtepotteskjulerens fire sider består af hver fem messingstænger på 32 cm med skrå ender. I hjørnet samles stængerne vha. en lodret stang igennem huller i stængerne. På denne måde bliver siderne i urtepotteskjuleren halvt åbne, og hjørnerne bliver som på en bjælkehytte. Foroven ender stangen i 4 “knopper”, der har form som et tårn. 

Skjuleren er lavet af givers far Edvard Christian Lenander. Den er lavet i slutningen af 1920’erne eller begyndelsen af 1930’erne på B & W, hvor Lenander lavede kobberrør til skibe. 

🗡️KÅRDE
Kårde fra omkring 1796, fra murernes sygekasse, begravelsesforening. Kården er lang og tynd, med håndtag af messing. Bladet er af tin med indgraverede blomster. Skeden er af sort skind med messing spids. 

🥜NØDDEKNÆKKER
Nøddeknækkeren er lavet i lyst lakeret træ og formet som Thorvald Staunings hovede. Munden kan åbnes via et håndtag bagtil og fungerer som nøddeknækker. Der er dog faldet en flig af underkæben.

#arbejdermuseet #udstilling #arbejdere #museumikøbenhavn #kulturikøbenhavn #arbejderhistorie #arbejderbevægelsen #festsalen #arbejdernesforsamlingsbygning #historiskbygning #Rømersgade #Arbejdere #arbejdermuseetsmagasin