Festsalen restaureres 2021

Festsalen er hjertet i arbejdernes forsamlingsbygning fra 1879. ❤️  Den er fyldt med udsmykninger og maleriske detaljer, der vidner om en stolthed blandt de mange forskellige fag og håndværkere, der har brugt huset i Rømersgade.

Frem til oktober måned 2021 vil der derfor ikke være adgang til salen, hvor konservatorer, håndværkere og formidlere arbejder hårdt på at blive klar til åbning. Restaureringen fører salen tilbage til dens udtryk anno 1913 og indebærer blandt andet konservering af maleriet på salens endevæg, rensning af trærelieffer, omfattende malerarbejde, restaurering af gulvarealer og sidelokaler med mere. Når festsalen åbner igen, vil du blive møde nye lydinstallationer, en ny lyssætning, der understreger salens helt særlige stemning og arkitektoniske detaljer samt udstillinger, der formidler salens historie og atmosfære. Yderligere vil du indtræde i et forbedret indeklima gennem nye tekniske installationer.

Et mødested for arbejdere

Siden bygningens indvielse i foråret 1879 har dens mødelokaler, kontorer og festsal dannet ramme om utallige politiske, faglige og sociale aktiviteter. Og i tusindvis er arbejdere blevet oplært til deltagelse i demokratiet og samfundslivet generelt. Festsalen blev sidst restaureret i 1983, og mange års brug har siden sat sit præg på salen. Derfor er vi utroligt glade for, at museet takket været generøse donationer nu kan restaurere og fremtidssikre salen til glæde for os i dag og i fremtiden.

Vi kan ikke vente med at byde dig indenfor og vise dig den nyrestaurerede sal og de nye oplevelser, der er i vente for dig. 🚩

Salen vil stå færdig til 150-året for for den danske arbejderbevægelse i oktober 2021.

Indtil da – bær over med os og med rodet, når du besøger Arbejdermuseet!


Gå en tur i festsalen med vores direktør Søren Bak-Jensen og tag et kig bag lukkede døre i filmen her:

Det er Augustinus Fonden og AKF-fonden samt Slots- og Kulturstyrelsen, der har bidraget med midler til restaureringen.

Kig ind bag restaureringen

Få et lille indblik i nogle af de opgaver, som den store restaurering består af, i de korte film her:

x

♦️OBS – INGEN ELEVATOR FREM TIL 15. OKT.♦️