Finalen

F20071130079

 26. marts kl. 10-14 i Arbejdermuseets festsal.

Arrangementet er åbent og gratis, da der er begrænsede pladser, skal man være tilmeldt. Book din plads på ja@arbejdermuseet.dk

Læs mere om madpakkedysten her.

På finaledagen d.26. marts, kan du se og smage madhåndværkernes bud på nye madpakketraditioner.

Få en live oplevelse, hvor du ser håndværkerne arbejde i åbne værksteder.

Her sammensætter gastronomi, gourmetslagter- og bagværkelever madpakker, som de gennem lang tid har udviklet og testet.

Nu er deres ideer klar til at blive serveret for dig!
De dystende hold er nøje udvalgt af dommerpanelet på baggrund af deres visioner om bæredygtighed, fortolkning af tradition og gode historier.

Følg med når museet åbner og slår dørene op med morgenkaffe og arbejdsomme madhåndværkere.
Følg arbejdet og nyd nedtællingen i Festsalen til klokken slår 12.

Inden madpakkerne serveres kan du opleve et miniforedrag om madpakkens historie samt et udvalg af dommerne, der guider til, hvad man skal smage efter, når man smager på madpakkerne.

Kl. 12.15 er der seating og fælles frokost under fanerne. Undervejs får vi maden præsenteret, dommere voterer og publikum diskuterer ved bordene.

Den historiske madpakke

Som noget helt særligt denne dag udstilles for første gang en madpakke fra 1949.
Der er tale om en fedtemad indpakket i BT. Madpakken udgør én af madpakkerne i Arbejdermuseets kollektion af madpakker, der består af hele fem, heriblandt Danmarks ældste.
Samtidig udstilles en hjemmegjort madpose fra 1920, der er en direkte påmindelse om vor tids fokus på bæredygtighed.

Konkurrencens dommere

Kok Bo Jakobsen. Bo driver Restaurationen sammen med sin kone. Hans hjerte banker for de danske madtraditioner og han er forkæmper for det gode håndværk.

Kok og kogebogsforfatter Louisa Lorang. Louisa Lorang driver et online madmagasin Lorang og Co. Hun har bl.a. skrevet ”Madpakken bogen”.

Kok og restauratør Helena Unny Rørbo. Helena driver Arbejdermuseets Café og Ølhalle, der er specialiserede i det hjemmelavede smørrebrødskøkken.

Bager Erik Jensen. Erik arbejder som pædagogisk og faglig konsulent for bager og konditorbranchen. Han er skuemester ved svendeprøver og har en finger med i en række faglige mesterskaber både hjemme og udenlands.

Konditor og indehaver af La Glace Marianne Stagetorn

2560×947

x

OBS!! VI HOLDER LUKKET FREM TIL 14. APRIL. Vi følger myndighedernes anbefalinger om Covid-19