Kvindeliv

♀️ Ny udstilling på vej ♀️

Kom med på en enestående fortælling arbejderhistoriens kendte og ukendte kvinder. Om kampe, hverdagsliv, lighed og ligeløn. Om retten til egen krop og til en plads i historien.

high_FB_event_cover_1920x1005

En udstilling for alle sanser

I en sanserig udstilling fyldt med genstande, historier og poesi kommer du helt tæt på kvindelivet gennem de sidste 150 år.

Du møder hverdagen med lortebleer, løbesod og evig graviditetsangst, men også søstersolidaritet, pause i kolonihaven og håbet om en bedre morgendag.

Få også et kig ind brevkasserne: Et univers med rørende, voldsomme og tankevækkende kvaler og dilemmaer fortalt gennem tiden til brevkasseredaktørerne Caja Rude, Tove Ditlevsen, Hanne Reintoft og Tine Bryld.

Træd ind i  kampzonen med opråb, plakater og paroler med krav om lighed, ligeløn og retten til egen krop. Tør du gå gennem kampmaskinen, hvor din kampgejst måske bliver vakt?

Mød også pionerene. Dem, der har sparket døre ind, sprængt grænser, og som fortjener en plads i historiebøgerne.

Lad os sammen skrive kvinderne ind i historien!

Medkurator Gry Jexen  

I udstillingen møder du 9 udvalgte pionerer, som alle har sat et helt særligt aftryk i fagbevægelsen, i politik og i kulturen. De ni kvinder er udvalgt i et samarbejde med historiker og forfatter Gry Jexen, der er kendt fra Kvinde kend din historie.

Lær mere om de 9 kvinder og hør Gry fortælle om de overvejelser, der har været ved at vælge præcis dé 9 kvinder ud af mange.

278995035_10159204373249912_8814827729829159391_n

Omvisning, undervisning og arrangementer 

Kom til debatter og kig ind på Kvindernes Internationale Kampdag. Tag på en omvisning behind the scenes og tag dine kolleger, familie, venner eller elever med på en helt særlig oplevelse – kun for jeres gruppe. 

Book omvisning» Arrangementer » Undervisning »

Stort tak til samarbejdspartnere og fonde for støtte:

samlede logoerWEB

Udstillinger>

Se dem alle

Udstillinger

Se alle
Åbningstider og priser>

Køb billet allerede nu

Åbningstider og priser

Se og book