Kend din husmor-lingo

Kvinde: Kend din husmor-lingo

Hvad har den korrekte husmor i 1950’erne skulle kende til og gøre i følge husmorleksikonet Kvindens Hvem – Hvad – Hvor for at leve op til samtidens hårde normer, forventninger og idealer? Dyk ned i temaet her og udvid din husmor-lingo. Måske du selv skal prøve kræfter med dit eget husholdningsregnskab.

Rigtig god fornøjelse, og i følge Kvindens – Hvem – Hvad – Hvor, så husk, kære husmødre:

“At plan i arbejdet giver mere fritid, og at man aldrig må have så travlt, at man ikke får tid til at være mandens hustru og børnenes mor.”

Kvinde: Kend dine sting

Hvilke sting kan hvad? Og hvorfor bruge det ene frem for det andet? Klik på billederne og fordyb dig i de 27 sting, som husmødrene i 1956 skulle kende. Måske du kan bruge dem i dine egne projekter?

Kvinde: Kend dine tekstiler

Hvilke tekstiler bruger man til hvad? Og hvad hedder de egentlig? Klik på billederne og dyk ned i tekstilleksikonet og husmødrenes verden her! Måske du kan finde nye tekstiler til dine projekter?

Kvinde: Kend dine stel

Kender du Jenny, Valdemar eller Vibeæg? Det gjorde husmødrene i 1950’erne. Men hvad hedder alle stellene egentlig? Og hvilke fordele og ulemper har de? Klik på billederne og dyk ned i stellets, porcelænets og husmorens verden! Måske du kan finde inspiration til egen borddækning.

Kvinde: Kend dine stueplanter

Hvor skal Alpeviolen placeres henne? Og hvor meget jord kræver et Gummitræ? Klik på billederne herunder og dyk ned i stueplanternes verden. Måske det kan hjælpe dig med at holde liv i dine egne planter.

Kvinde: Kend dine rengøringsartikler

Hvilke rense- og rengøringsmidler kan bruges til hvad? Hvordan fjerner man en kradsbørstig plet? Og hvordan opbevarer man egentlig sine rengøringsmidler bedst? Klik på billeder og fordyb dig i rengøringsmidlernes videnskab. Måske du kan få inspiration til mådet at fjerne dine egne pletter på.

Kvinde: Kend dit husholdningsregnskab

Hvordan får man økonomien til at gå op? Og hvilke udgifter har man reelt? Få overblik over din og din families økonomi ved hjælp af Kvindens – Hvem – Hvad – Hvor, som i 1956 mente, at overblik over familiens økonomi “ikke alene er hendes ret, men også hendes pligt!”.

Kvinder i arbejde>

Kvindeliv: Kvinder i arbejde

Kvinder i arbejde

Kvinder har altid arbejdet! Både ude og hjemme. Dyk ned i temaet om kvinder i arbejde her!

Læs mere
Kvindefanen>

Kvindeliv: Kvindefanen

Kvindefanen

Fanen er et symbol på solidaritet og fællesskab. Bliv klogere på kvindefaner og retten til fanen.

Læs mere
Ligeløn>

Kvindeliv: Ligeløn

Ligeløn

Kampen for ligeløn er lang. Men hvordan ser kampen ud i dag? Og hvorfor har vi ikke ligeløn?

Læs mere