History to go!

History to go! er Arbejdermuseets nyeste læringsformat. Som landsdækkende specialmuseum tilbyder vi elever over hele landet mulighed for at dykke ned i den arbejderhistoriske kulturarv. Her finder I en guldgrube af kildemateriale: Såvel klassisk arbejderhistorie som helt nye vinkler!

History to go

Arbejderbevægelsens Arkiv & Bibliotek (ABA) har siden 1909 indsamlet og bevaret arbejderbevægelsens historie i form af arkivalier, faner og plakater. Arbejdermuseet har siden sin åbning i 1983 formidlet genstande og fortællinger om arbejderklassen, arbejdsliv, rettighedskampe og hverdagsliv.

Gennem digitaliserede arkivalier, fotos og film tilbydes eleverne her et direkte møde med fortiden,  samt mulighed for at undersøge historisk materiale i ubearbejdet og ufortolket form. Materialet er målrettet historieundervisningen i udskolingen samt på STX og HF, og er udviklet i samarbejde med folkeskolelærere og gymnasielærere.

Arbejdermuseet history to go

Gratis! Download vores undervisningshæfte om historie, kilder og arkiver lige her.

Slaget på Fælleden>

Slaget på Fælleden

Kanslergadeforliget >

Kanslergadeforliget