Arkivformidling

Arbejderbevægelsens Arkiv & Bibliotek (ABA) har siden 1909 indsamlet og bevaret arbejderbevægelsens historie i form af arkivalier, faner og plakater. Gennem digitaliserede arkivalier tilbydes eleverne et direkte møde med fortiden, med mulighed for at undersøge historisk materiale i ubearbejdet og ufortolket form.

Arbejdet med historiske kilder er både udfordrende og spændende og kan nærmest opfattes som en slags detektivarbejde, hvor eleverne kommer på sporet af fortidens mennesker og begivenheder. Samtidig er arbejdet med kilder og kildekritik grundlaget for historiefagets muligheder for at skabe en historisk forståelse af fortiden.

I Arbejderbevægelsens Bibliotek & Arkiv (ABA) finder eleverne materialer til belysning af arbejderhistoriske nedslag. Samtidig er ABA’s fagpersonale altid klar til at hjælpe med at finde det helt rigtige materiale til eleverne, som kan understøtte de historiske problemstillinger, de arbejder med.

På Arbejdermuseet findes også ABA’s læsesal, hvor eleverne efter aftale kan granske arkivalierne, modtage vejledning og/eller skrive på deres opgave.

Endelig har vi udviklet en række kildepakker, som understøtter undervisning i arkivmateriale og historisk metode/kildekritik.

Der var engang en historie>

Introduktion til kildekritik

Der var engang en historie

Læs mere
Stop slaveri!>

Kildepakker om slaveri og frihedskamp før og nu

Stop slaveri!

Læs mere