Arbejdermuseet
Skal dine elever være med i madpakkedysten? Kom og vær med til at udvikle den danske madpakketradition.
Med Madpakkedysten skal bagværker og gastronomelever fra grundforløb 2-hold på landets erhvervsuddannelser, hjælpe os med at genopfinde indholdet i hverdagens madpakke.
Eleverne, der samarbejder i hold, skal forholde sig til salgbarhed, smag, madspild, bæredygtighed, holdbarhed samt give et overraskende bud på, hvordan man kombinerer tradition og fornyelse.
Finalen finder sted d. 26. marts på Arbejdermuseet.
Læs meget mere om konkurrencen, vigtige datoer og deltagelse her.
Hør kok og restauratør Bo Jakobsen tale om madpakken, og hvorfor de faglærte skal deltage i madpakkedysten ⬇️
I Danmark smøres hver uge 11 mio. madpakker. Lidt over 60 % af dem, indeholder rugbrød. 1 ud af 4 indeholder leverpostej. Madpakken samler os på tværs af fag og alder og det har den gjort de sidste 130 år.
En ny rapport fra Fødevarer og Landbrug afslører at danskernes efterlyser inspiration til landets mest populære forkostordning – nemlig madpakken.
Brug for inspiration? Se mere i vores inspirationskatalog, og i vores film om madpakkens historie ⬇️
Du kan downloade og kigge nærmere på hele kataloget her.
Madpakkedysten
Skal du være med i Madpakkedysten? Læs mere her!
26. marts i festsalen
Læs mere om Madpakkedystens finale d. 26. marts.
Historisk tema
Find ud af mere om arbejdernes madpakke, og hvorfor madpakken er udformet, som vi kender den i dag.