Millionstøtte til praktisk dannelse på Arbejdermuseet

DSC017481

Med start i efterårsferien skyder Arbejdermuseet gang i et omfattende aktivitets- og arrangementsprogram med fokus på håndens arbejde. Nordea-fonden støtter satsningen med 2,6 millioner.

I slutningen af september måned åbnede Arbejdermuseet særudstillingen Håndens Arbejde. Nu lancerer museet et aktivitets- og arrangementsprogram, der inviterer museumsgæster og skoleelever ind i håndværkets verden over det næste halvandet år. Linda Nørgaard Andersen, programchef på Arbejdermuseet, siger:

”På Arbejdermuseet har vi en fornem opgave, der består i at skabe respekt for håndværket som en uomgængelig historisk faktor i samfundsudviklingen. Og den opgave får vi nu mulighed for skabe helt nye oplevelser omkring. Med rækken af aktiviteter og arrangementer vil vi aktivere den skabertrang, som findes i os alle. Vi vil give besøgende mulighed for at arbejde med hænderne, bearbejde et materiale og samtidig blive inspireret af dygtige fagfolk.”

Murer for en dag og broderi fra hele verden

Allerede i efterårsferien zoomer Arbejdermuseet ind på murerfaget med familieaktiviteten ’Murer for en dag’. Her kan børn komme i lære som murer, bygge med mini-mursten og blive oplært af murerlærlinge fra NEXT. Børnene vil opdage, hvordan hoved og hænder skal arbejde sammen for at opnå de færdigheder, der kræves, for at blive klar til svendeprøven.

Resten af året vil der flere muligheder for til at komme tæt på håndværk og faglighed til forskellige arrangementer. Tre søndage i november rykker designværkstedet Oya fra Tingbjerg ind i værkstedet og laver workshop om strik, broderi og hækling med rødder andre steder i verden. Derudover kan man møde mureren Louis og møbelsnedkeren Andrea, der fortæller om deres fag på særomvisninger, og endelig kan man komme til julegaveworkshop og designe sin egen lampe i træfiner med en højteknologisk laserskærer.

Programmet for aktiviteter på Arbejdermuseet og rundt om i landet vil blive lanceret løbende, ligesom et særligt udviklet undervisningsprogram til elever i folkeskolens udskolingsklasser allerede er i gang. Arrangementsprogrammet vil ligesom udstillingen, Håndens Arbejde, vare frem til juni 2020.

Respekt for håndværket

Rækken af arrangementer skal vise bredden i, hvad håndens arbejde har af værdi for det enkelte menneske og for hele samfundet. Og Nordea-fondens støtte på 2,6 mio. kroner giver mulighed for, at museumsformidling omkring helt aktuelle emner kan danne grundlag for en større samtale. Arbejdermuseets direktør, Søren Bak-Jensen, siger: ”Med Håndens Arbejde hylder vi det gode håndværk og sætter samtidig fokus på, at det er almen dannelse at kunne arbejde med sine hænder. Med Nordea-fondens støtte får vi nu mulighed for at byde mange flere stemmer ind i dialogen om håndværkets historie og fremtid, og det ser vi rigtig meget frem til.”

Se hele arrangementsprogrammet for 2018

Læs også pressemeddelelsen: Arbejdermuseet sætter praktisk dannelse på dagsordenen