Tag familien med på søndagsudflugt

Gør som arbejderfamilier altid har gjort om søndagen! Hold fri, tag på en hyggelig udflugt og få nogle gode oplevelser sammen. På Arbejdermuseet venter masser af søndagsaktiviteter for både børn og voksne. Tag på en sjov familieomvisning, slip fantasien løs i vores museum for børn, eller hyg jer over madpakken i museets smukke, gamle festsal. Husk at alle børn har gratis adgang til museet.

Leg og hyg jer på Børnenes Arbejdermuseum

Er du buddreng eller flaskesorterer? Hvad kan du pantsætte hos pantelåneren? Og er du modig nok til at liste ned af bagtrappen og ud på dasset i baggården? Det kan du altsammen finde ud af på vores museum for børn.

Her kan store og små gå på opdagelse og arbejde som børn gjorde, da oldemor var barn. I må røre ved alting, lege med alting og klæde jer ud i børnetøj, som det så ud i gamle dage.

Når du har været på opdagelse hos købmandsbutikken eller lejet i den lille lejlighed kan du besøge Thorvald Staunings kontor og fagforeningskontoret. Her kan du prøve at skrive på skrivemaskine, stemple med stempler, og ringe op på den gammeldags drejetelefon. Læs mere om Børnenes Arbejdermuseum.

Hvis I glemmer madpakken

På Arbejdermuseet kan I til hver en tid medbringe jeres egen madpakke og spise den i gården eller indendørs. Glemmer I madpakken er der noget til den søde tand i Kaffebaren på 1. sal.

Her kan I smage på nogle af 1950’erne specialiteter som kiksekage, yankiebar, erstatningskaffe og en rød sodavand. I kan også gå på opdagelse i gamle Richsalbum – den tids samlealbum for børn og barnlige sjæle – eller spille små brætspil, mens I tager et hvil.

Da søndag blev til fridag

Indtil 1891 var en arbejdsdag for mange arbejdere mellem 12 og 14 timer. Og arbejdsugen var på syv dage. Med indførelsen af Helligdagsloven i 1891 fik arbejderne fri om søndagen og den nyvundne fridag skulle bruges sammen med familien. Med retten til en fridag fik arbejderne mulighed for at tage på udflugter og dagsture f.eks. til Dyrehaven nord for København eller til andre naturskønne områder. Læs mere om kampen om ferie og fritid igennem historien.

Kaffebaren>

1950'erne

Kaffebaren

Besøg den hyggelige kaffebar fra 1950'erne. Prøv kiksekage, kaffe med Rich's eller en kold sodavand.

Læs mere
Børnenes Arbejdermuseum>

Gratis for børn

Børnenes Arbejdermuseum

Hvordan legede oldemor da hun var barn? Leg dig tilbage i tiden i Børnenes Arbejdermuseum

Læs mere
Familien Sørensen >

Fra land til by

Familien Sørensen

Tag med tilbage til slutningen af 1800-tallet, når du kommer på besøg hos familien Sørensen.

Læs mere