Podcast om demokratisk pædagogik

Podcast om demokratisk pædagogik

Podcast om demokratisk pædagogik er en serie på tre afsnit, hvor Arbejdermuseet sammen med eksperter undersøger, diskuterer og analyserer, hvad den demokratiske pædagogik egentlig er. Hvordan den er kommet til udtryk i undervisningen i særudstillingen AKTIVIST, og hvilken betydning den kan have for eleverne. Hvert afsnit afsluttes med gode råd til dig, der gerne selv vil i gang med at arbejde med den demokratiske pædagogik.

Podcastens vært og producer er Sarah Sander Laugesen, og serien er støttet af Fonden Roskilde Festival.

Aktivister holder demokratiet levende

Lyt med i denne korte teaser podcast, hvor Sarah Sander Laugesen sammen med Taus Toft Christiansen, museumsinspektør på Arbejdermuseet, og 1.A fra Hasseris Gymnasium gennemgår undervisningsforløbet og aktiviteterne fra undervisningsforløbet “Aktivister holder demokratiet levende”. Du kan lytte til podcasten som en indledende ramme for podcastserien: “Podcast om demokratisk pædagogik”, men du kan også gå direkte til det første afsnit: “Hvad er demokratisk pædagogik”.

Hvad er demokratisk pædagogik?

Lyt med i denne podcast, hvor Sarah Sander Laugesen sammen med Linda Nørgaard Andersen, vicedirektør på Arbejdermuseet, og Ane Riis Svendsen, undervisnings- og udviklingsansvarlig på Arbejdermuseet, dykker ned i og introducerer til, hvad demokratisk pædagogik egentlig er. De undersøger, hvorfor det er så vigtigt, at undervisere er opmærksomme på, hvilke stemmer de lader komme til udtryk i undervisningen, og afslutningsvist kommer både Linda og Ane med gode råd til, hvordan du selv kan gøre brug af demokratiske greb i din undervisning.

Afsnittet er første afsnit i serien “Podcast om demokratisk pædagogik”. Det anbefales derfor, at nye lyttere indleder her ved indføringen til begrebet.

Demokratisk pædagogik i AKTIVIST

Lyt med i denne podcast, hvor Sarah Sander Laugesen sammen Lise Sattrup, ph.d. i demokratisk pædagogik og pædagogisk udviklingskonsulent i Skoletjenesten, og Taus Toft Christiansen, museumsinspektør på Arbejdermuseet, dykker ned i og analyserer, hvordan den demokratiske pædagogik har udfoldet sig i særudstillingen AKTIVIST, hvilke erkendelser eleverne tager med sig fra forløbet og hvilke greb og metodikker, du selv kan gøre brug af i din egen undervisning.

Afsnittet er andet afsnit i serien “Podcast om demokratisk pædagogik”. Det anbefales derfor, at nye lyttere indleder med at lytte til det første afsnit i serien: “Hvad er demokratisk pædagogik?”. Har du ikke lyttet til den korte teaser, hvor undervisningsforløbet “Aktivister holder demokratiet levende” blev gennemgået? Så anbefales det, at du lige indleder med at lytte til den først.

Demokratisk pædagogik og brostenskast

Lyt med i denne podcast, hvor Sarah Sander Laugesen sammen med Kristian Rosbjerg Jensen, lærer ved Københavns Kommunes Ungdomsskoles heltidsundervisning og Amalie Stærke, undervisnings- og projektmedarbejder på Arbejdermuseets særudstilling AKTIVIST, dykker ned i og analyserer, hvordan den demokratiske pædagogik kan bidrage til inklusion ved at skabe deltagelsesmuligheder for marginaliserede elever. Hvad genstande og repræsentation har af betydning for deltagelse og selvforståelse samt hvilke greb og metodikker, du selv kan gøre brug af i din egen undervisning.

Afsnittet er tredje afsnit i serien “Podcast om demokratisk pædagogik”. Det anbefales, at du indleder med at lytte til det første afsnit i serien: “Hvad er demokratisk pædagogik?”.

Mere demokratisk pædagogik?

Er du blevet nysgerrig, og vil du fordybe dig mere i demokratisk pædagogik, så kan du herunder finde mere inspirationsmateriale. Du kan blandt andet finde “Øvelser to go”, hvor der også er film med konkrete øvelser og greb fra undervisningsforløbet “Aktivister holder demokratiet levende”.

Vidensite for demokratisk pædagogik>

Vidensite: Demokratisk pædagogik

Vidensite for demokratisk pædagogik

Vil du fordybe dig mere i demokratisk pædagogik, kan du finde alle vores vidensprodukter på forsiden

Læs mere
Projektopgave i AKTIVIST >

Vidensite: Demokratisk pædagogik

Projektopgave i AKTIVIST

Bliv klogere på et projektopgaveforløb i særudstillingen AKTIVIST i fotoreportagen her.

Læs her
Øvelser to go >

Vidensite: Demokratisk pædagogik

Øvelser to go

Vil du fordybe dig mere i modeller og øvelser for demokratisk pædagogik, så kan du finde dem her.

Se mere