Barn i gamle dage

Hvordan mon det var at være et arbejderbarn i København for 120 år siden? Hvordan lugtede der? Hvordan lød det? Hvad legede man? Og hvad lavede man til hverdag - og til fest?

Barn i gamle dage

Foto: ABA/Illustration: Katrine Bælum

Undervisning til storegruppen i børnehaven

I forløbet Barn i gamle dage møder børnene de to arbejderbørn Marie og Kristian på fem og syv år samt deres mor, far og lillebror. Det er Kristians fødselsdag, men inden den kan fejres, skal børnene prøve at være med Marie og Kristian på arbejde, i skole, hos købmanden og hjælpe til hjemme hos mor og lillebror. I forløbet inddrages pædagogerne aktivt i formidlingen og aktiviteterne. Undervisningen bygger på legende elementer, fortælling, undersøgelse og dialog.

Barn i gamle dage er tilrettelagt ud fra den styrkede pædagogiske læreplan, og forløbets aktiviteter understøtter særligt punkterne om dannelse, leg, læring og børnefællesskaber.

En pædagog på besøg med Storegruppen udtaler om forløbet:

Det er vores første besøg, og jeg er positivt overrasket over, hvor godt det har været, og underviseren var god til at inddrage børnene.

Målgruppe

Storegruppen i børnehaver samt børn i 0. klasse.

Børnehavegrupper med et max antal på 18 børn.

Varighed

Forløbet varer 90 minutter.

Pris og booking

650 kr.

Book forløbet her

Forberedelse til tur

Vi anbefaler at I taler med børnene om besøget på Arbejdermuseet. Som forberedelse kan I læse dette brev op for børnene i storegruppen, så de er forberedt på, hvad de skal og hvad det handler om.

Læreplanstemaet Kultur, æstetik og fællesskab

Se video om forløbet og bliv klogere på, hvordan undervisningen er relevant for jer.
Tag storegruppen i børnehaven med på tur og få undervisning med masser af aktiviteter helt i børnehøjde.