Barn i gamle dage

Hvordan mon det var at være et arbejderbarn i København for 120 år siden? Hvordan lugtede der? Hvordan lød det? Hvad legede man? Og hvad lavede man til hverdag - og til fest?

Barn i gamle dageFoto: ABA/Illustration: Katrine Bælum

I forløbet møder børnene Marie på 5 år og Kristian på 7 år samt deres mor, far og lillebror. Det er Kristians fødselsdag, men inden den kan fejres skal vi prøve at være med Marie og Kristian på arbejde, i skole, hos købmanden og hjælpe til hjemme hos mor og lillebror. Pædagogerne inddrages aktivt i formidlingen gennem små øvelser.

Forløbet er tilrettelagt ud fra den styrkede pædagogiske læreplan, og forløbets aktiviteter understøtter særligt punkterne om dannelse, leg, læring og børnefællesskaber.

Det er vores første besøg og jeg er positivt overrasket over, hvor godt det har været og underviseren var god til at inddrage børnene.

Pædagog på besøg med storegruppen

Målgruppe

Storegruppen i børnehaver samt børn i 0. klasse.

Børnehavegrupper er max antal 18 børn.

Varighed

Forløbet varer 90 minutter.

Pris og booking

600 kr.

Der er afsat 10 gratis forløb gennem Åben Dagtilbud for daginstitutioner i Københavns Kommune i 2021. Skal afvikles inden 17. december 2021. Først til mølle 🙂

Book forløbet

Før- og eftermateriale

Børnene får et brev, som introducerer besøget, og pædagogerne får eftermaterialer med hjem til brug i klassen. Brevet kan også læses her.

x

♦️ VI HAR ÅBENT – LÆS RETNINGSLINJER FOR BESØG ♦️