Barn i gamle dage

Hvordan mon det var at være et arbejderbarn i København for 120 år siden? Hvordan lugtede der? Hvordan lød det? Hvad legede man? Og hvad lavede man til hverdag - og til fest?

Barn i gamle dageFoto: ABA/Illustration: Katrine Bælum

I forløbet møder børnene Marie på 5 år og Kristian på 7 år samt deres mor, far og lillebror. Det er Kristians fødselsdag, men inden den kan fejres skal vi prøve at være med Marie og Kristian på arbejde, i skole, hos købmanden og hjælpe til hjemme hos mor og lillebror. Børnehaveklasselederne inddrages aktivt i formidlingen gennem små øvelser.

Børnene får et godt indblik i livet for 100 år siden. Det hænger fint sammen og jeg har kunne bruge det ift. at skrive læringsmål.

Børnehaveklasseleder

Målgruppe

0.klasse

Kompetenceområder

Forløbet understøtter kompetenceområderne Sprog samt Engagement og fællesskab. Vidensmålene for Samtale og Fortælling udfoldes når vi sammen udforsker nye begreber og ord fra gamle dage. Vidensmålene for Samvær og samarbejde samt Selvopfattelse sættes i perspektiv, når vi i fællesskab undersøger børns liv og vilkår før og nu.

Omsat læringsmål

Eleverne lærer om sig selv og deres plads i historien gennem leg, dialog, sanselige aktiviteter og fællesskabsøvelser.

Varighed

Forløbet varer 90 minutter.

Pris og booking

600 kr.

Book forløbet her

Før- og eftermateriale til børnehaveklasseledere

Børnene får et brev som introducerer besøget, og lærerne får eftermaterialer med hjem til brug i klassen. Brevet kan også læses her.