Barn i gamle dage

Hvordan mon det var at være et arbejderbarn i København for 120 år siden? Hvordan lugtede der? Hvordan lød det? Hvad legede man? Og hvad lavede man til hverdag - og til fest?

Undervisning for børnehaver og børnehaveklasse på Arbejdermuseet.

Undervisning til børnehaveklassen / 0. klasse

Tag på tur til Arbejdermuseet og lær om livet som barn i  gamle dage. I forløbet møder børnene Marie på 5 år og Kristian på 7 år samt deres mor, far og lillebror. Det er Kristians fødselsdag, men inden den kan fejres skal vi prøve at være med Marie og Kristian på arbejde, i skole, hos købmanden og hjælpe til hjemme hos mor og lillebror. Undervisningen er bygget op omkring leg, undersøgelser, aktiviteter, dialog og fortællinger. Børnehaveklasselederne inddrages aktivt i formidlingen gennem små øvelser undervejs. Undervisningen foregår i Børnenes Arbejdermuseum, hvor alting er indrettet til leg og aktiviteter.

Børnene får et godt indblik i livet for 100 år siden. Det hænger fint sammen og jeg har kunne bruge det ift. at skrive læringsmål.

Børnehaveklasseleder

Målgruppe

0.klasse / børnehaveklasse

Kompetenceområder

Forløbet understøtter kompetenceområderne Sprog samt Engagement og fællesskab. Vidensmålene for Samtale og Fortælling udfoldes, når vi sammen udforsker nye begreber og ord fra gamle dage. Vidensmålene for Samvær og samarbejde samt Selvopfattelse sættes i perspektiv, når vi i fællesskab undersøger børns liv og vilkår før og nu.

Omsat læringsmål

Eleverne lærer om sig selv og deres plads i historien gennem leg, dialog, sanselige aktiviteter og fællesskabsøvelser.

Varighed

90 minutter.

Pris og booking

650 kr.

Book forløbet her

Forbered besøget

Vi anbefaler, at I introducerer børnene til besøget på Arbejdermuseet ved at læse dette brev højt i klassen. Det giver dem en fornemmelse af, hvad der skal ske og hvad det handler om. Efter besøget får I materiale med hjem, som I kan bruge i skolen efterfølgende. Materialet indeholder tekster til højtlæsning, tegninger og billeder til farvelægning og samtale i klassen.