Børneliv på tværs af tid

Hvad er ens og hvad er forskelligt, når vi undersøger børnelivet på tværs af tid? Bliv klogere på byvandringen, hvor vi går i fodsporene på rabarberdrengen Christian.

rabarberhjerter_1920x1080

Eleverne kommer tæt på børnelivet for en arbejderdreng på Nørrebro for omkring 130 år siden.

Rabarberdrengen Christian Christensen flyttede til København som 5-årig ligesom mange andre fattige familier i slutningen af 1800-tallet. Hvordan var byen, livet i baggården, leg og arbejde dengang, når vi ser det gennem Christians øjne? Det undersøger eleverne gennem forskellige aktiviteter, hvor de arbejder og leger sig til viden om Christians liv som arbejderbarn.

Forløbet er bygget op omkring udvalgte passager fra Christian Christensens erindringsbog En Rabarberdreng vokser op (1961).

Undervisning i byen

Byvandringen går fra Israels Plads, hvor den gamle by fortælles frem og eleverne får ansigter på og familier som Christians, der flyttede fra land til by under industrialiseringen. I Ørstedsparken møder de Christian gennem hans egne ord og fortællinger, og prøver kræfter med børnearbejde. Forløbet afsluttes i Arbejdermuseets baggård med leg og opsamling.
Undervisningen understøtter arbejde med erindringer og fotos som kilde til historie og inkluderer før og efteropgaver.
Byvandringen er tilrettelagt som et tværfagligt forløb til dansk og historie og er en versionering af undervisningsforløbet Hverdagsliv før og nu.

Byvandringens overordnede faglige mål

At skabe mulighed for at udvikle historiebevidsthed

At se historien fra flere perspektiver

At fremme indlevelsesevne, oplevelse og forståelse af erindringer

Booking og praktisk

Book forløbet her.

Byvandringen koster 600 kr. og varer 90 minutter.

Der er 10 gratis forløb for københavnske folkeskoler i skoleåret 2020/2021. Først til mølle 🙂

Har du spørgsmål, så kontakt os mellem 9.30-12 på 3348 0330 eller på booking@arbejdermuseet.dk.

Obs! Mødestedet for byvandringen er Israels Plads ved hjørnet af Vendersgade og Linnésgade.

Forløbet udbydes fra 1. maj- 11. oktober. Husk altid påklædning efter vejret!

Lærerressourcer

Lærervejledning

Kilder

Jeg fik øretæver, fordi jeg ville vide noget mere

Rabarberlandets nationalsang

Reportage fra byvandringen

Hvordan er det at være på byvandring? Læs reportagen om en 4. klasses besøg her.

Du kan trygt besøge Arbejdermuseet – læs om vores tiltag for din sikkerhed 🤚🏻