Aktivister holder demokratiet levende!

Hvad er egentlig aktivisme? Hvornår er man aktivist? Og hvor langt vil man gå for sin sag? Eleverne bliver udfordret på deres holdninger og grænser i undervisningsforløbet om aktivisme og demokrati.

Læring_demonstration for flere legepladser 1969.

Aktivist! er Arbejdermuseet kommende særudstilling, der åbner for undervisning i uge 9 2021.

Aktivister holder demokratiet levende! Det er hovedpåstanden i Arbejdermuseets kommende særudstilling, der sætter spot på det aktivistiske engagement, som en af grundstenene i et demokratisk samfund.

Samtidig er der under 1 pct. af danskerne kalder og forstår sig selv som aktivister. Så det er ganske få mennesker, der oplever trangen til at forandre samfundet så stærkt, at den former hele deres liv. Samtidig er der mange af os, der indimellem handler aktivistisk. Vi går til demonstrationer, deltager i underskriftsindsamlinger, ændrer vores forbrug og deler flittigt vores værdier med andre på sociale medier.

Så hvad er egentlig aktivisme? Hvornår er man aktivist? Og hvor langt kan man gå i sine aktivistiske handlinger? Dette skal eleverne undersøge på forskellig vis. I undervisningsforløbet kommer eleverne tæt på aktivister, deres motivationer, sager og metoder. Vi undersøger aktivismens grænser, dilemmaer og mange forskellige udformninger og eleverne relaterer det til deres eget liv og fremtid. Målet med forløbet er at styrke elevernes demokratiske handlekompetencer.

Booking

Book forløbet. Undervisning udbydes fra 1. marts 2021 til juni 2022.

Der er 8 gratis forløb til københavnske folkeskoler i 2020/2021. Først til mølle 🙂

Kompetenceområder

Samfundsfag: Politik og samfundsfaglige metoder

Historie: Kildearbejde og historiebrug

Tid

120 min.

Pris

700 kr.

Læs mere om udstillingen her

læring_demonstration 1976.

x

♦️ OBS: VI ER LUKKET PÅ GRUND AF RESTRIKTIONER – LÆS MERE HER