Aktivister holder demokratiet levende!

Hvad er egentlig aktivisme? Hvornår er man aktivist? Og hvor langt vil man gå for sin sag? Eleverne bliver udfordret på deres holdninger og grænser i undervisningsforløbet om aktivisme og demokrati.

Læring_demonstration for flere legepladser 1969.

Aktivist er Arbejdermuseet nye særudstilling, der åbner i foråret 2021. Udstillingens tese er, at aktivister holder demokratiet levende. Altså at det aktivistiske engagement er en af grundstenene i et demokratisk samfund.

Dog er det under 1 % af danskerne, der kalder sig og forstår sig selv som aktivister. Og dermed ganske få mennesker, der oplever trangen til at forandre samfundet så stærkt, at den former hele deres liv. Samtidig er der mange af os, der indimellem handler aktivistisk. Vi går til demonstrationer, deltager i underskriftsindsamlinger, ændrer vores forbrug og deler flittigt vores værdier med andre på sociale medier.

Så hvad er egentlig aktivisme? Hvornår er man aktivist? Og hvor langt kan man gå i sine aktivistiske handlinger?  I undervisningsforløbet kommer eleverne tæt på aktivister, deres motivationer, sager og metoder. Udstillingen bygger på helt ny forskning i aktivisme og en national undersøgelse af danskernes holdninger til aktivisme, som eleverne kan spejle sig i. I forløbet undersøger vi aktivismens grænser, dilemmaer og mange forskellige udformninger og eleverne relaterer det til deres eget liv og fremtid.

Målet med forløbet er at styrke elevernes demokratiske handlekompetencer.

Booking

Book forløbet.

Undervisning udbydes fra 17. maj 2021 til juni 2022.

Kompetenceområder

Samfundsfag: Politik og samfundsfaglige metoder

Historie: Kildearbejde og historiebrug

Tid

120 min.

Pris

700 kr.

Læs mere om udstillingen her

læring_demonstration 1976.

x

♦️ VI HAR ÅBENT – LÆS RETNINGSLINJER FOR BESØG ♦️