Når stregen taler – undervisning med karikaturtegninger

Når stregen taler

• TYPE
    Undervisning på Arbejdermuseet
  • MÅLGRUPPE
    Udskoling
  • FAG
    Dansk, billedkunst, historie, samfundsfag
  • VARIGHED
    1,5 time + forberedelse
  • PRIS
    Gratis – efter først til mølle princippet.

Når stregen taler

Hvordan kan tegninger tale og råbe op om uretfærdigheder?

Hvilke tanker og følelser vækker det i os?

Hvorfor og hvorfra taler karikaturtegneren?

Hvilke virkemidler er i spil, når stregerne taler?

Og hvad kan satiretegningen i dag i sammenligning med memes og andre fremtrædende visuelle
udtryksformer?

Kom med ind i tegneren Klaus Albrechtsens univers og kommentarer til virkeligheden.

Til stregen med karikaturtegninger

Klaus Albrectsen har tegnet samfundskritisk og drømmende hele sit liv. Gennem tegnerens spiddende og skarpt optrukne streger  kommer undervisningen helt tæt på tegnerens fremstillinger af verdens store og små uretfærdigheder.

USA’s fremfærd i Vietnam, apartheid i Sydafrika, miljøbevægelsernes kamp for naturbevarelse, børnenes håb og voksnes resignation er noget af det Albrechtsen har tegnet frem de sidste 70 år.

Sammen undersøger vi Albrectsens tegninger som kritiske visuelle kommentarer på virkeligheden, hvad de vækker I os og hvad vi kan bruge dem til. Gennem undervisningsforløbet bliver eleverne klogere på karikaturtegninger som samfundskritik, budskaber og virkemidler.

Booking

Undervisningen er gratis, så længe lager haves. Det bookes efter først til mølle princippet..

Undervisningsmateriale

Forbered besøget

Forberedelsesmaterialet til brug på skolen er på vej - kommer til oktober.

Arbejd videre efter besøget

Materiale til brug på skolen efter besøget på museet kommer her til oktober.

Lærervejledning

Er på vej og kommer på hjemmesiden til oktober

🔺Køb din billet på forhånd 🔺