Skoleworkshop: Skab forandring gennem jeres egne kampagnefilm

Skab forandring med jeres egne kampagnefilm

• TYPE
    Workshop på skolen
  • MÅLGRUPPE
    Udskoling / Skolens elevråd
  • FOKUS
    Elevdemokrati, elevinddragelse, aktivisme
  • VARIGHED
    3 timer + forberedelse
  • PRIS
    Gratis for folkeskoler i Københavns Kommune via Åben Skole / 3300 kr.

Hvis I skulle sætte en sag på dagsordenen og kæmpe for forandring…

Hvad skulle det så være? Og hvordan ville I gøre det?

Med workshoppen får I redskaberne til at skabe forandring og råbe op gennem filmmediet, når eleverne skal producere deres egne kampagnefilm med inspiration i aktivisme. Workshoppen foregår på skolen og afvikles af undervisere fra skoletjenesten Film-X og Arbejdermuseet i samarbejde.

Styrk elevdemokratiet og elevindflydelse og bliv klogere på film og aktivisme.

Forandring gennem film og aktivisme

Aktivister forsøger at ændre samfundet og gennem deres engagement og handlinger, holder de demokratiet i live. Før i tiden var skrivemaskinen og tryk et vigtigt redskab til at synliggøre og sprede aktivisternes budskab. I dag er det de sociale medier og filmmediet.

Eleverne arbejder sammen om, gennem filmmediet, at skabe opmærksomhed om en fælles og selvvalgt kampagne. Det kan være noget, de arbejder med i elevrådet eller sager, som eleverne er optaget af.

Workshoppens opbygning

Forud for workshoppen arbejder I selv med at finde sager og gruppedannelse.

Først i workshoppen henter eleverne inspiration fra samtidige og historiske eksempler på aktivistiske hjertesager, handleformer, appelformer og enkeltaktivister.

I workshoppens anden del arbejder eleverne med at udvælge sig og planlægge relevante målgrupper, budskaber og virkemidler, inden de i tredje del producerer deres egne film til brug i kommunikationen med relevante målgrupper: Skolens forskellige alderstrin, forældre, skoleledelse, politikere eller nogle helt femte.

I workshoppens afslutning vises filmene frem for hinanden.

Formål og udbytte

Med workshoppen som fællesskab får eleverne nye redskaber til at søge indflydelse og lave kampagner gennem inddragelse af målgrupper, skærpede budskaber og kvalificeret brug af film som medie. Når eleverne arbejder med udgangspunkt i deres egne sager forstærker det engagement og understøtter deres almene dannelse,  og elevdemokrati og -inddragelse.

Booking

Workshoppen foregår på skolen, hvor undervisere fra Arbejdermuseet og Film-X kommer på besøg. Ønsker du at booke workshoppen, så send en mail til undervisningsansvarlig Galit Peleg på gpe@arbejdermuseet.dk. Skriv hvilken uge og dag, der vil passe jer bedst. Workshoppen udbydes fra uge 40 2022 i skoleåret 2022 – 2023.

🔺Køb din billet på forhånd 🔺