Demokratiske kronjuveler

Arbejderbevægelsens Bibliotek & Arkiv (ABA) er rigt på materiale, som kan bruges i undervisningen på ungdomsuddannelserne, når der skal sættes fokus på demokrati.

demokratiske kronjuveler

Find inspiration og idéer blandt vores arbejderhistoriske, demokratiske kronjuveler!

De følgende nedslag udfolder en række arbejderhistoriske temaer, hvor eleverne får mulighed for at stifte bekendtskab med arbejderbevægelsen som en mangfoldig – og somme tider splittet – politisk, faglig, social og kulturel bevægelse. En bevægelse, der har været med til at omorganisere og forme samfundet gennem de seneste 150 år. Materialet er udarbejdet af historikere og med speciale i arbejderhistorie. Det er ikke didaktiseret, men er meget egnet ifm. projektopgaven, DHO/SRP eller til eksamenssæt.

Klik på arbejderhistoriske temaer eller kildepakker for at komme videre!