UHØRT UNGDOM

Danske unge er europamestre i demokrati på det teoretiske plan. Alligevel sætter mange unge spørgsmålstegn ved deres egne kompetencer, når det kommer til at kunne engagere sig i demokratiet og udtrykke egne holdninger

laering_uhort ungdom 13_skoven

At styrke børn og unges demokratiske kompetencer og selvtillid er et helt særligt indsatsområde for Skoletjenesten på Arbejdermuseet. Med udstillingen UHØRT UNGDOM skabte afdelingen i skoleåret 2015/16 en fysisk platform og et rum for en debat og diskussion om demokrati og ungdom.

Udstillingen blev udviklet med unge fra grundskolen, efterskoler og ungdomsuddannelser, hvor de unge indgik som medkuratorer og -producenter på undervisning og workshops. Det var Arbejdermuseets første udstilling, hvor læring og undervisning var udgangspunktet og rammen for udstillingens indhold, scenografi og kommunikation.

Ud over selve undervisningen blev der afviklet workshops og debatter, hvor unge i samarbejdet med museet satte forskellige spørgsmål til debat lige fra hjemløshed blandt unge, hverdagsøjeblikke på asylcentre, børn, unge og sorg, 16 års valgret og demokratiske kronjuveler.

Artikler og oplæg om projektet

UHØRT UNGDOM – museumsrebeller på Arbejdermuseet

Presseklip

Museerne slipper tøjlerne – de unge tager over
Danske skoleelever er ikke værd at lytte til
TV- Ishøj, undervisning på Arbejdermuseet

 

x

👉🏻Køb/book billet på forhånd