1950’erne

Årtiet hvor Danmark sagde farvel til krig og knaphed, en ny ungdomskultur voksede frem og hvor også arbejderfamilien blev forbrugere.

læring_læderjakker_1950

Efter 2. verdenskrig var der stadig mangel og rationering på mange varer, og det prægede livet i arbejderfamilier. Men i løbet af årtiet fik arbejderne flere penge mellem hænderne og forbrugskulturen voksede frem, under stærk indflydelse fra USA. I undervisningsforløbet kommer eleverne tæt på hverdagen i arbejderfamilien, hvor der er tre børn i den toværelses og hvor den spirende velstand og nye ungdomskultur anes.

Undervisningsforløbet giver gennem interiør-udstillingen, genstande og diskussioner et indblik i både den lille og den store historie i et årti, der forandrede ikke blot danmarkshistorien, men også vilkårene for arbejderfamilier og ungdommen. I forløbet sættes der bl.a. fokus på: Marshall-hjælpen, kvinders rolle i tiden, abort, ungdomskultur og den kolde krig.

Book forløbet her 

Målgrupper

Forløbet er målrettet STX, HF og Erhvervsuddannelser.

Varighed

Forløbet varer 60 minutter.

Pris

Forløbet koster 500 kr.

Kildepakke

Arbejdermuseet har udviklet en række kildepakker til undervisere og elever. De består af scanninger af originale arkivalier, der giver et indblik i bestemte sider af en historisk periode. Til perioden omkring  den kolde krig er der udviklet en kildepakke om fredsbevægelsen og dens betydning under den kolde krig.

Kildepakke: Fred og venskab under den kolde krig.