Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv

Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv (ABA) er din indgang til viden om den danske arbejderbevægelses historie. Siden 1909 har vi indsamlet materiale fra bevægelsens politiske, faglige, kooperative og kulturelle organisationer. I vores samlinger findes også materiale om en lang række personer med tilknytning til arbejderbevægelsen og den politiske venstrefløj.

Søg i biblioteks- og arkivdatabasen

Bliv bruger på ABA
Alle vores samlinger er registret i vores database, hvor du også bestiller arkivalier og materiale til brug på arkivlæsesalen i Rømersgade og bøger fra biblioteket til hjemlån.

Kontakt
Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv
Rømersgade 22
1362 København K
+45 91 89 91 07
Telfontid: man. og ons. 10-12
aba@arbejdermuseet.dk

Arkivlæsesalen og studiepladserne har åbent i museets åbningstid alle ugens dage 10-16 (onsdag 10-19).

Arkivlæsesal
Arkivalier kan benyttes på arkivlæsesalen, der er placeret på Arbejdermuseet i Rømersgade. På arkivlæsesalen er der trådløst internet og en håndbogssamling. Arkivalier skal bestilles i forvejen her, og der skal søges om adgang til at benytte dem. Normalt vil ansøgningen blive besvaret pr. mail inden for et par uger, og du modtager besked, når det bestilte materiale er til rådighed på arkivlæsesalen.

Læs om vilkårene.

Første besøg på Arkivlæsesalen kan ske efter aftale via telefon eller email.

Bestilling af bøger og tidsskrifter
Bøger og tidsskrifter fra biblioteket kan bestilles via databasen til brug på arkivlæsesalen eller til hjemlån. Bestillinger afhentes i Arbejdermuseets reception. Bøger og tidskrifter kan desuden bestilles hjem til dit eget bibliotek via bibliotek.dk.

Studiepladser
På Arbejdermuseets 1. sal ligger bibliotekets studiepladser for studerende og andre interesserede. Med studiepladserne tilbyder vi et unikt arbejdsmiljø til fordybelse – midt i vores historiske rammer for arbejderhistorien.

Eneste krav for at benytte studiepladserne er entrébillet til museet. Medlemskab af enten venneforeningen Arbejdermuseets Venner eller en række fagforeninger giver desuden gratis adgang til museet og dermed studiepladserne.

Medlemskab af Arbejdermuseets venner kan ske ved henvendelse til: venneforening@arbejdermuseet.dk og koster 100,00 kr. om året for studerende.

Vejledning ved bibliotekar kan bookes efter aftale ved henvendelse til: mko@arbejdermuseet.dk.