Arkivet

Arkivet er for alle historieinteresserede, videns-begærlige og -søgende sjæle. Siden 1909 har vi indsamlet materiale fra bevægelsens politiske, faglige, kooperative og kulturelle organisationer. I vores samlinger findes også materiale om en lang række personer med tilknytning til arbejderbevægelsen og den politiske venstrefløj.

Første besøg på Arkivlæsesalen skal ske efter aftale via telefon eller email.

bibliotek og arkiv

Arkiver
Arkivet er centralarkiv for lønmodtagernes organisationer og partier og organisationer til venstre for midten i Danmark. Arkivet indsamler, registrerer og formidler private arkivalier fra organisationer, partier og personer i arbejderbevægelsen i alle dens forgreninger. I dag omfatter samlingen ca. 3.000 organisationsarkiver og 400 personarkiver.

Arkivlæsesal
Arkivalier skal benyttes på arkivlæsesalen, der er placeret på Arbejdermuseet i Rømersgade. Arkivalier skal bestilles i forvejen her, og der skal søges om adgang til at benytte dem. Normalt vil ansøgningen blive besvaret pr. mail inden for et par uger, og du modtager besked, når det bestilte materiale er til rådighed på arkivlæsesalen. Arkivlæsesalen har åbent alle dage mellem kl. 10.00 – 17.00 og om torsdagen kl. 10-20.

Læs om vilkårene.

Velkommen til arkivet

x

🔺Køb din billet på forhånd 🔺