Indsamling af digital arbejderhistorie

IMG_4839

Siden oprettelsen i 1909 har Arbejdermuseet & Arbejderbevægelsens Bibliotek & Arkiv indsamlet, bevaret og gjort arkiv- og biblioteksmateriale tilgængeligt, og næsten al materiale har været i papirform. Men i et samfund med mere og mere digitalisering, er dokumentationen af den moderne arbejderhistorie i høj grad blevet et digitalt anliggende.

Indsamling af den digitale historie

Udviklingen fra papirindsamling til indsamling af den digitale historie har været undervejs længe, og Arbejdermuseet & ABA står på linje med øvrige arkiver og andre kulturbevaringsinstitutioner over for meget store udfordringer i ønsket om at være i stand til at håndtere digitalt skabt materiale.

Arbejdermuseet & ABA befinder sig altså midt i en afklaringsproces, der både har tekniske, juridiske og ressourcemæssige udfordringer. Vi nærer som institution et stort håb om, at Arbejdermuseet og ABA i en overskuelig fremtid i tæt og tillidsfuldt samarbejde med arbejderbevægelsen og andre relevante partnere kan bringe arkivet, biblioteket og museet ind i en digital fremtid.

Arkivet kort fortalt >

ABA 110 år

Arkivet kort fortalt

Fortællingen om Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv kort fortalt.

Læs mere
Indsamling af digital arbejderhistorie >

ABA 110 år

Indsamling af digital arbejderhistorie

Find ud af hvordan Arbejdermuseet og ABA arbejder for at indsamle den digitale arbejderhistorie.

Læs mere
Fanesamlingen >

Viden og samlinger

Fanesamlingen

Dyk ned i vores store samling af de smukke røde arbejderfaner.

Se mere
x

🔺Køb din billet på forhånd 🔺