Biblioteket

Bliv bruger på Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv

Alle kan blive lånere i vores bibliotek. Gå blot til forsiden af bibliotekets database og klik på “Opret ny bruger”.

bibliotek og arkiv

Vores samlinger består af 100+ års indsamling af arbejderhistorie fra ind- og udland, og er registret i vores database, hvor du også bestiller materiale til brug på læsesalen i Rømersgade og bøger fra biblioteket til hjemlån.

Bøger og tidsskrifter
Biblioteket har til formål at indsamle trykt materiale til dokumentation af den danske arbejderbevægelses og arbejdernes historie og kultur. Samlingen dækker perioden fra bevægelsens start i 1850’erne og frem til i dag og omfatter både historiske publikationer fra arbejderorganisationer og et bredt udvalg af dansk og udenlandsk forskningslitteratur og tidsskrifter.

Fotos
Arbejdermuseets omfattende fotosamling rummer fotografier indsamlet gennem en lang årrække. Bl.a. museets fotoarkiver fra en række af venstrefløjens blade og aviser, herunder Land og Folk og Aktuelt. Fotosamlingen viser mange forskellige aspekter af arbejdslivet og arbejderbevægelsen, og dokumenterer nationale og internationale begivenheder. Du kan få adgang til knap 80.000 digitaliserede fotos ved at søge i vores Arkiv og biblioteksbase.
Se vilkår for benyttelse af fotos.

Plakater
Samlingen omfatter plakater fra arbejderbevægelsens organisation i og udenfor Danmark fra ca. 1900 til i dag. Plakaterne er blevet fremstillet i forbindelse med valgkampe, folkeafstemninger, 1. maj arrangementer, freds- og solidaritetsarbejdet såvel som strejker og demonstrationer. Plakater til studiebrug kan ses på læsesalen efter aftale.

Velkommen på biblioteket

Studiepladser
På Arbejdermuseets 1. sal ligger bibliotekets studiepladser for studerende og andre interesserede. Med studiepladserne tilbyder vi et unikt arbejdsmiljø til fordybelse – midt i vores historiske rammer for arbejderhistorien. Studiepladserne har åbent i museets åbningstid alle ugens dage 10-17 (torsdag 10-20).

Læs mere om hvordan du sikrer dig en plads her.

x

🔺Køb din billet på forhånd 🔺