Biblioteket

Bibliotekets formål er at indsamle trykt materiale til dokumentation af den danske arbejderbevægelses og arbejdernes historie og kultur. Samlingen dækker perioden fra bevægelsens start i 1850’erne og frem til i dag. Den omfatter historiske udgivelser fra arbejderorganisationer, og et bredt udvalg af dansk og udenlandsk forskningslitteratur, småtryk og tidsskrifter.

Bliv bruger på Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv

Alle kan blive lånere i vores bibliotek. Gå blot til forsiden af bibliotekets database og klik på “Opret ny bruger”.

bibliotek og arkiv

Vores samlinger består af 100+ års indsamling af arbejderhistorie fra ind- og udland, og er registret i vores database, hvor du også bestiller materiale til brug på læsesalen i Rømersgade og bøger fra biblioteket til hjemlån.

Fjernlån

Du kan låne de materialer, som er til hjemlån, uanset hvor du bor i Danmark. De kan bestilles via bibliotek.dk og hentes på dit lokale bibliotek. Hvis du vælger at fjernlåne via bibliotek.dk, behøver du ikke at oprette dig som låner hos os.

Fotos

Arbejdermuseets omfattende fotosamling rummer fotografier indsamlet gennem en lang årrække. Bl.a. museets fotoarkiver fra en række af venstrefløjens blade og aviser, herunder Land og Folk og Aktuelt. Fotosamlingen viser mange forskellige aspekter af arbejdslivet og arbejderbevægelsen, og dokumenterer nationale og internationale begivenheder. Du kan få adgang til knap 80.000 digitaliserede fotos ved at søge i vores Arkiv og biblioteksbase.

Læs om vilkår for benyttelse af fotos.

Velkommen på biblioteket

Studiepladser

På Arbejdermuseets 1. sal ligger bibliotekets studiepladser for studerende og andre interesserede. Med studiepladserne tilbyder vi et unikt arbejdsmiljø til fordybelse – midt i vores historiske rammer for arbejderhistorien. Studiepladserne har åbent i museets åbningstid alle ugens dage.

Læs mere om hvordan du sikrer dig en plads her.