Museumssamlingen

Museumssamling
Arbejdermuseet er både et kulturhistorisk museum og et kunstmuseum. Fra den spæde start i 1982, da der endnu ikke var en eneste genstand i samlingerne, til i dag har Arbejdermuseet opbygget en samling på ca. 63.000 genstande og 12.000 kunstværker. Samlingerne er registreret i Museernes Samlinger og Kunstindeks Danmark.

Plakater
Samlingen omfatter plakater fra arbejderbevægelsens organisation i og udenfor Danmark fra ca. 1900 til i dag. Plakaterne er blevet fremstillet i forbindelse med valgkampe, folkeafstemninger, 1. maj arrangementer, freds- og solidaritetsarbejdet såvel som strejker og demonstrationer. Plakater til studiebrug kan ses på læsesalen efter aftale.

Plakatsamling

De iøjnefaldende faner har siden begyndelsen af 1870’erne været symboler på arbejderbevægelsens idealer og mål. Den enkelte fane udgør en vigtig del af en organisations historie, og samlet er fanerne en del af de kulturelle udtryk, der har været brugt som samlingsmærker ved demonstrationer, fester og arbejdskampe.

Vil du se flere af de flotte faner? Klik her hvor vi har samlet et udvalg af faner, hvor man fx har lagt vægt på symboler, nogle hvor fagets funktion er i fokus, eller nogle hvor faget slet ikke findes mere.

x

VIL DU MODTAGE NYHEDER FRA OS? 🚩Tilmeld dig vores nyhedsbrev her